piątek, 13 września 2013

Jak obiecałam tak robię...

Czyli dzielę się tym co udało mi się zdobyć i to w piątek 13 ! :D
Wiem,że Balea jest trudno dostępna, mnie też sporo czasu zajęło zanim zrobiłam grubsze zakupy i odkryłam , że dzięki koleżance będę miała lepszy dostęp do kosmetyków z DM.
Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić moimi Baleowymi  hitami. Są to kosmetyki , które już miałam,używałam i u mnie się sprawdziły.
A z myślą o Was zakupiłam je ponownie.



Oto kosmetyki,którymi się podziele
wszystkie są oczywiście nowe i nie używane a ich sponsorem jestem ja
Nika_87

-Balea kremowy żel pod prysznic limetka i aloes
-Balea kremowy żel pod prysznic grapefruit
-Balea kremowy żel pod prysznic jagodowy
-Balea kokosowy szampon do włosów farbowanych
-Balea żel pod prysznic Hawaii Pineapple


Zestaw trafi do jednej z Was którą wylosuje maszyna losująca.
Warunki udziału są banalne
Obowiązkowo
Należy być obserwatorem bloga 1los
Dodatkowo: 
-gadułki jeśli zechcą powalczyć o zestaw dostają dodatkowe 2 losy
-można dodać mnie do blogrolla +1los
-można dodać banerek na swojego bloga +2losy
-można polubić mój profil na fb +1los

Aaaa i jeszcze możecie zostawić mi przepis na jakąś fajną , łatwą ciepłą przystawkę/przekąskę dla gości :) + 2losy

Razem można zdobyć 9 losów :)

Przykład:
Obserwuję jako:
Gadułka : tak/nie
blogroll:
banerek:
Lubię jak fb tak/nie jako:
Przepisik:


Pozdrawiam :* i powodzenia :)



106 komentarzy:


  1. Obserwuję jako: Projekt M
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb nie ;<
    Przepisik: Gdybym umiała coś gotowac to z przyjemnością bym podała, ale niestety nie umiem ;<

    OdpowiedzUsuń
  2. Obserwuję jako: Agnieszka Wer..aka
    Gadułka : Owszem, ale w spisie mnie nie ma, bom z reguły gadułą :D
    blogroll: tak: coraz-mniej.blogspot.com
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak: Agnieszka Wer...aka
    Przepisik: Paszteciki w cieście francuskim. Możesz kupić takie gotowe ciasto, często są w biedronce, zrobić farsz z mielonego mięsa, lub szpinaku, zwinąć w ciasto. pokroić na minejsze kawałeczki i do piekarnika :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Obserwuję jako: czerwonafilizanka
    Gadułka : nie
    banerek: http://czerwonafilizanka.blogspot.com/
    Lubię jak fb Dominika M
    Przepisik: grzyby w panierce (mogą być też inne warzywa). Grzyby myjesz potem jajko bułka tarta i na patelnie. Jak nie masz leśnych mogą być pieczarki czy boczniaki. Danie na szybko i bardzo dobre!

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję jako: Rudaaa12
    Gadułka : TAAAAAAAAAAAK! :D
    blogroll: tak :D
    banerek: nie :D
    Lubię jak fb tak/nie jako: znasz dane me :D Kornelia W zwiem się :D
    Przepisik: nie chce mi się tego przepisywać, więc zostawiam link do konkretnego przepisu:

    http://www.domowe-gotowanie.pl/przepisy-przystawki-przekaski/na-cieplo/108-parowki-w-ciescie-nalesnikowym

    ja osobiście polecam z jakimś sosem to jeść :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Podoba m się wpis i powodzenia wygranej.

    OdpowiedzUsuń
  6. Obserwuję jako: Ampicylina
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: Muffinki pizzowe:-) Ciasto jak na pizzę, do tego ulubione dodatki - ser, salami, oliwki, pieczarki i co kto lubi pokrojone na kawałeczki, dodane do ciasta, wymieszane, przełożyć do foremek na muffinki, piec 20 min i gotowe:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Obserwuję jako: sylwiaaa02
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik:

    Burrito w tortilli

    Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż mięso do lekkiego zrumienienia. Dodaj cebulę z czosnkiem i smaż ok. 5 min. Dodaj paski papryki, przyprawy, smaż 5 min., po czym dodaj pomidory razem z zalewą i duś całość ok. 10 min. Dodaj fasolę, całość dopraw i doprowadź do wrzenia. Na każdą tortillę nałóż porcję farszu, posyp żółtym serem, podwiń jeden brzeg do środka i zawiń je w rulony. Tak przygotowane tortille zapiekaj 5-7 min. w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku. Chociaż ja nie próbowałam w piekarniku tylko przypiekałam w opiekaczu do kanapek. Jest przepyszne, polecam;)

    OdpowiedzUsuń
  8. u mnie dziś recenzja o nich ;)wiec zapraszam ;)

    Powodzenia innym ;*

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako: Sekrety naszego piękna
    Gadułka : nie
    blogroll: tak http://sekrety-naszego-piekna.blogspot.com
    banerek: tak http://sekrety-naszego-piekna.blogspot.com
    Lubię jak fb tak jako: Katarzyna Ł.
    Przepisik: Ciasto francuskie z pieczarkami i serem. Gotowe ciasto francuskie kroisz na kwadraciki, nakładasz pokrojone i przyprawione pieczarki, później serek. Rogi zbierasz d środka i sklejasz. Wrzucasz do pieca i gotowe.
    Bagietki z pomidorami i mozzarella. Pomidory obierasz i kroisz, dokładasz pokrojoną mozarellę, trochę oliwy, sól, pieprz, zioła. Wszystko mieszasz i nakładasz na pokrojone na kromeczki bagietki. I do pieca.
    Obie przekąski podaję z sosem czosnkowym : jogurt grecki, trochę majonezu, czosnek, sól, pieprz, koperek.
    Mam nadzieję, że przepisy się przydadzą :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Obserwuję jako: lewandowska
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: tak, www.mlewandowska.blogspot.com
    Lubię jak fb tak, jako: Marika L.
    Przepisik: np. parówki zapiekane w cieście francuskim :) proste i smaczne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. często robię ale w cieście drożdżowym :)

      Usuń
  11. Obserwuję jako: sia
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak jako: Sia's Obsessions
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  12. Obserwuję jako: Adrianna B.

    Gadułka : nie

    blogroll: nie

    banerek: nie

    Lubię jak fb: nie

    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  13. Obserwuję jako: careaboutmyself
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  14. Obserwuję jako: Mary Wedz
    Gadułka : /nie
    blogroll:nie
    banerek:nie
    Lubię jak fb tak jako: Maria Wedz
    Przepisik: brak zdolności kulinarnych

    OdpowiedzUsuń
  15. Obserwuję jako: Fixation Station
    Gadułka : nie :(
    blogroll: -
    banerek: tak http://fixation-station.blogspot.com/ pod 01.10
    Lubię jak fb tak/nie jako: Fixation Station
    Przepisik: Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim <3

    - szpinak
    - czosnek
    - cebula
    - mleko
    - sól, pieprz

    - kurczak
    - ciasto francuskie
    - jajko
    - tarty żółty ser do posypania

    Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oliwy razem z czosnkiem. Dodajemy szpinak i odparowujemy kilka minut. Dodajemy mleko i przyprawy do smaku. Smażymy do idealnego połączenia się składników. Konsystencja powinna być gęsta, żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia.

    Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Kładziemy kawałki kurczaka, przykrywamy usmażonym wcześniej szpinakiem. Ciasto zawijamy na "kopertę". Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy serem według uznania.

    Pieczemy do zarumienienia się ciasta, w piekarniku rozgrzanym do 200*.

    Polecam, jest przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Obserwuję jako: grimagee
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: tak http://grimagee.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak : grimagee.blogspot.com
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  17. Obserwuję jako: Marta.
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb : nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  18. Obserwuję jako:ernestyna44
    Gadułka : nie
    blogroll:http://www.slomianyzapalmoj.blogspot.com/
    banerek:nie
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: niestety nie specjalizuję sie w przystawkach...

    OdpowiedzUsuń
  19. Obserwuję jako: natkawes
    Gadułka : nie
    blogroll: tak http://kanapowicz.blogspot.com/
    banerek: tak http://kanapowicz.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak jako: Natalia Wesołek
    Przepisik: Serniczek kokosowy

    Składniki

    0,5 kg sera białego
    2 jajka
    1 cukier waniliowy 16 gram
    2 łyżki cukru
    10-12 łyżek mąki pszennej
    szczypta proszku do pieczenia.
    60 gram wiórek kokosowych
    Cukier puder

    Ser wymieszać z kokosem.
    Jajka rozmącić porządnie mątewką z cukrem i wanilią.
    Mieszając dodawać stopniowo ser z kokosem.
    Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia..
    Ciasto ma być gęste ale lepkie.
    Rozgrzać tłuszcz na patelni.
    Maczając ręce w wodzie brać porcje ciasta i formować placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju na srednim ogniu. Popudrować po usmażeniu i osączeniu.
    W trakcie smażenia placuszki troszkę rosną, więc nie nakładać ich zbyt ścisło na patelni.

    OdpowiedzUsuń
  20. Ja tylko obserwuje jako byjean.

    OdpowiedzUsuń
  21. Obserwuję jako: Iwona
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: kurczak w cieście musztardowym. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i natrzeć ulubionymi przyprawami. Wymieszać jajko, łyżkę musztardy i śmietany. Dodać mąkę do uzyskania dość płynnej konsystencji. Kawałki mięsa moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

    OdpowiedzUsuń
  22. Obserwuję jako: Milena M
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: http://kosmetyczneporadym.blogspot.co.uk/
    Lubię jak fb tak/nie jako: nie, nie mogłam znaleźć odnośnika
    Przepisik: tosty hawajskie
    Rozgrzej piekarnik do 150°C. Posmaruj masłem tosty, obłóż wędliną (szynką drobiową), ananasami i serem. Ułóż na blasze, wsuń do piekarnika i zapiekaj przez kilka minut, aż ser się stopi.

    OdpowiedzUsuń
  23. Obserwuję jako: alicjamagdalena
    Gadułka :nie
    blogroll: nie
    banerek: tak - http://transfuzjawyobrazen.blogspot.com/
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: nie jestem dobrą kucharką, więc sama chętnie poczytam podane przepisy :D

    OdpowiedzUsuń
  24. Obserwuję jako: fokusow ANA
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: tak w pasku bocznym na blogu
    Lubię jak fb tak/nie jako: tak jako anna s
    Przepisik:
    cos co lubie: dwa 2 osob: 2 wrapy zboczowe posmarowac kazdy lyzeczka przecieru pomidorowego,na to plasterki mozareli,suszone pomidorki jesli lubisz (lub zamiast-pieczarki) na to posiekana bazylia I na 8min do piekarnika (200 stopni) w miedzy czasie na patelni podsmazyc na skwarki cienkie plasterki bekonu posypac nimi nasza a la pizze I dodac z boku rukole z pomidorkami koktajlowymi :) polecam x

    OdpowiedzUsuń
  25. Obserwuję jako: deedee_1
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb Dee Dee
    Przepisik: Nie mam talentu do gotowania, więc lepiej nie będę się ośmieszać :d

    OdpowiedzUsuń
  26. Obserwuję jako: moooni-que
    Gadułka : tnie
    blogroll: tak http://moooni-que.blogspot.com
    banerek: tak http://moooni-que.blogspot.com
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: http://moooni-que.blogspot.com/2013/09/126-kulinarnie-szpinakowy-farsz-w.html

    OdpowiedzUsuń
  27. Obserwuję jako: Wercia Kurka
    Gadułka : nie
    blogroll: tak, http://fmgroupnow.blogspot.com
    banerek: tak, http://fmgroupnow.blogspot.com
    Lubię jak fb jako: Weronika Kurek
    Przepisik: Polecam sprawdzony przepis na roladki cukiniowe - http://rodzinkawkuchni.blox.pl/2013/06/Roladki-z-cukinii.html

    OdpowiedzUsuń
  28. Obserwuję jako: Jolanta K.
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: -

    OdpowiedzUsuń
  29. Obserwuję jako: Ewa Ewa
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  30. Obserwuję jako: Anna Frąckowiak
    Gadułka : tak/nie
    blogroll:
    banerek:
    Lubię jak fb tak/nie jako:
    Przepisik: ja proponuję przygotować podstawowe ciasto drożdżowe, jak na pizzę, podzielić na kilka części, w każdą zawinąć okrągły ser camembert, ten z kolei wcześniej obwinąć plastrami szynki szwarcwaldzkiej, posmarować roztrzepanym jajkiem, upiec na złoto i podać z żurawinowym sosem

    OdpowiedzUsuń
  31. Obserwuję jako: MD BŻ
    blogroll: http://groundbreaking-beauty.blogspot.com/
    banerek: http://groundbreaking-beauty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  32. Obserwuję jako: Maddalena
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak, jako: Magdalena Durda
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  33. Obserwuję jako: elmirkaxp
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak/nie jako: nie
    Przepisik: różyczki z ciasta francuskiego. Na 5 cm pasku ciasta francuskiego układamy połówki plasterków okrągłej wędliny (tak żeby półkola troszeczkę wystawały ponad ciasto) i zwijamy w rulonik. Po upieczeniu wyglądają wspaniale:)

    OdpowiedzUsuń
  34. Obserwuję jako: madzia
    Gadułka : nie
    blogroll:-
    banerek:-
    Lubię jak fb nie
    Przepisik:-

    OdpowiedzUsuń
  35. ach Balea, nic mnie nie powstrzyma:P
    Obserwuję jako:Wera
    Gadułka : tak
    blogroll:tak
    banerek:nie
    Lubię jak fb chciałabym, ale nie mogłam znaleźć
    Przepisik: sałatka z Gyrosa, pyszna,

    OdpowiedzUsuń
  36. już mam, lubię na FB jako zakręcony świat Wery

    OdpowiedzUsuń
  37. Obserwuję jako: Soemi87
    Gadułka : tak (uos i to jeszcze pierwsza :)
    blogroll: tak soemi87.blogspot.com
    banerek: tak soemi87.blogspot.com
    Lubię jak fb tak Katarzyna Pr.
    Przepisik: polecam paluszki z ciasta francuskiego
    Bierzesz rozkładasz placek ciasta francuskiego. Na połowie rozsmarowujesz Ketchup, posypujesz startym serem, możesz dać pokrojonego kabanosa lub kawałki szynki (kto co lubi), następnie zamykasz ciasto (tak aby ketchup był w środku), tniesz ciasto na paski. Następnie z każdego paseczka kilka razy zwijasz, smarujesz rozbełtanym jajkiem i możesz posypać sezamem. Następnie wstawiasz do piekarnika na ok. 20 minut do 180

    OdpowiedzUsuń
  38. Obserwuję jako:Beata.
    Gadułka :nie
    blogroll:-
    banerek:-
    Lubię jak fb nie

    OdpowiedzUsuń
  39. Nigdy nie miałam do czynienia z tą marką a wiele dobrego na jej temat słyszałam , jak wykorzystam swoje zapasy to na pewno zdecyduje się na jakieś większe zamówienie ;)

    OdpowiedzUsuń
  40. Obserwuję jako: Michasiowa94
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: Tak, Michasiowoo.blogspot.com
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: Nie umiem xd

    OdpowiedzUsuń
  41. Obserwuję jako: vesp007er (vesper lizbark)
    Gadułka : nie
    blogroll: http://osobliwe.blogspot.com/
    banerek: http://osobliwe.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak Amelia JA
    Przepisik:

    Lasagne bolognese
    Składniki:
    200 g makaronu lasagne (ze sklepu)
    400 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
    2-4 ząbki czosnku
    2 cebule
    500 g dojrzałych, obranych ze skórki pomidorów lub pomidorów z puszki
    100 g oliwy z oliwek
    150 - 400 g żółtego sera (proporcje zależne od preferencji)
    kilka pomidorów do dekoracji
    sól
    suszone oregano i tymianek
    bazylia świeża lub suszona

    Sos beszamelowy:
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    500 ml mleka

    Przygotowanie:
    Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulę, a następnie mięso z czosnkiem mieszając przez ok 10 - 15 min. Dodajemy pomidory. Doprawiamy solą, oregano, tymiankiem, bazylią.

    Przygotowujemy sos beszamelowy:
    Rozpuszczamy masło, dodajemy 2 łyżki mąki, dolewamy zimne mleko i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min aż do zgęstnienia, stale mieszając. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Płaty lasagni układamy w brytfance lub naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą, na makaron kładziemy trochę sera, potem sos bolognese, sos beszamelowy, ser, ponownie układamy płaty makaronu itd. do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę makaronu przykrywamy sosem beszamelowym i posypujemy obficie tartym serem. Lasagne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200ºC, pieczemy ok 40 minut.
    Przepis na lasagne, z którego m.in. słynie kuchnia włoska, jest dość czasochłonny, ale wart zachodu.

    OdpowiedzUsuń
  42. Obserwuję jako: nika88
    Gadułka : nie
    blogroll: tak, http://one-more-dress.blogspot.com
    banerek: tak, http://one-more-dress.blogspot.com
    Lubię jak fb tak/nie jako: Nie mogę znaleźć niestety Twojego bloga na FB :(
    Przepisik: Polecam mój przepis na malinowe muffinki - KLIK

    OdpowiedzUsuń
  43. Obserwuję jako:isabela0
    Gadułka : nie
    blogroll:nie
    banerek; tak http://przyjemnez-pozytecznym.blogspot.com/
    Lubię na fb; nie
    przepisik; nie

    OdpowiedzUsuń
  44. Obserwuję jako: Klaudynkabe
    reszta nie
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  45. Obserwuję jako: maarto
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek:nie
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  46. Obserwuję jako: Paubia
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: http://paubiana-i-jej-swiat.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak/nie jako: Kobiecy Kącik
    Przepisik:
    Ostatnio robiłam, więc stwierdziłam, że się może nadać :) Bakłażany nadziewane
    Zależy na ile osób robisz, ale można też podzielić na części.
    Składniki:
    2 bakłażan
    400 g. mięsa mielonego
    1 średniej wielkości pomidora
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    pęczek pietruszki
    50 g. żółtego sera
    sól, pieprz i zioła prowansalskie
    olej rzepakowy rafinowany lub oliwa do smażenia
    Najpierw przygotowujemy bakłażana. Przekrawamy warzywo wzdłuż na pół i łyżką lub nożem usuwamy część miąższu, pozostawiając ok 1/2 - 1 cm. od brzegów. Zarówno połówki bakłażana, jak i usunięty miąższ solimy i odstawiamy na ok. 20 min. Po tym czasie wypłukujemy bakłażana i miąższ z soli i odkładamy na durszlaku żeby pozbyć się nadmiaru wody.Następnie przygotowujemy farsz. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi (ziół dodajemy tak "od serca") Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy rafinowany/oliwę i dodajemy do niej mięso. Podsmażamy chwilkę. Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę pomidora i połowę pokrojonego w kostkę miąższu bakłażana. Pomidor puści sok, w którym przez parę minut dusimy nasze mięso, aż większość soku odparuje. Do farszu dodajemy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy już cebula się zeszkli, dodajemy posiekaną natkę pietruszki (im więcej tym lepiej) i króciutko podsmażany.
    Dno naczynia żaroodpornego delikatnie smarujemy masłem i przekładamy do niego połówki bakłażana. Warzywo można delikatnie posolić lub przesmarować szczyptą przyprawy do potraw (tak samo postępuje z cukinią, żaby uniknąć "miałkiego" smaku warzywa). Bakłażana wypełniamy farszem i zapiekamy w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok 30-35 min. aż bakłażan zmięknie. Po tym czasie wyciągamy na chwilkę naczynie z piekarnika i na farszu układamy plasterki sera. Wkładamy danie do piekarnika na jeszcze jakieś 5 min. aż ser się pięknie stopi.

    OdpowiedzUsuń
  47. Obserwuję jako:MMMaloka
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: pasek boczny: www.lakierkowo.blogspot.com
    Lubię jak fb tak jako: Mariola Merkel (Lakierkowo)
    Przepisik: ulubiona sałatka warzywna + starty żółty ser, mieszamy razem i zawijamy w cieście francuskim, pieczemy około 20 minut, jak lekko ostygnie kroimy w poprzek, można jeść na ciepło lub na zimno z sosem czosnkowym lub innym jaki lubimy :-)

    OdpowiedzUsuń
  48. Obserwuję jako: Dziewczyna Studenta
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: http://dziewczynastudenta.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak jako: Joanna Seroczyńska
    Przepisik: dam mój przepisik na przystawki na imprezę. Nadziewane pomidory. Myjemy pomidorki, potem odkrajamy czubek i wydrążamy miąższ z środka. solimy, pieprzymy. I do tego farsz do środka których można zrobić kilka. Ja dam mój ulubiony.
    1/2 puszki groszku, tyle samo kukurydzy, kabanos pokrojony na małe kawałeczki. przyprawiamy i dodajemy majonez. mieszamy i potem wypełniamy pomidory i na koniec można dodać pietruszkę.
    Innym ciekawym farszem jest makaron z zupki chińskiej, kukurydza, groszek, ogórek, ser feta. :)

    OdpowiedzUsuń
  49. Obserwuję jako: meeg1990
    Gadułka : nie
    blogroll: tak
    banerek: tak pasek boczny http://meeg1990.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak Magda Meeg
    Przepisik: nie umiem i nie lubię gotować:0 więc nie znam żadnego:(

    OdpowiedzUsuń
  50. Obserwuję jako: sarinacosmetics
    Gadułka :nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak jako: Ewelina Tar...
    Przepisik: Szybka zapiekanka z warzywami i kurczakiem - bierzemy mrożonke typu warzywa na patelnię, wsypujemy do maczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą, solimy pieprzymy. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy, możemy dodać przyprawę np. curry lub mieszankę do kurczaka po węgiersku lub inną ulubioną, skrapiamy oliwą, mieszamy i rozkładamy kawałki kurczaka na warzywach :) Zapiekamy 180 st ok 35 min :) Jesli chcemy można też posypać żółtym serem :) Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  51. Obserwuję jako: anioleek89
    Gadułka : nie
    blogroll: http://anioleek89.blogspot.com/
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak jako: Marta P.
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  52. Obserwuję jako: Ciekawska Beti
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak jako Bernadetta Julia T
    Przepisik: - 2 tortille(kupne lub własnej roboty)
    - 6 pomidorków koktajlowych
    - oliwa z oliwek
    - czosnek
    - żółta papryka
    - świeża bazylia
    - 4 plasterki szynki parmeńskiej
    - ser żółty
    - suszona bazylia
    Na tortilli układamy 2 plasterki szynki i sera i tak samo z drugą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż ser sie rozpuści. Wyjmujemy, układamy pomidorki, paprykę, bazylie i polewamy oliwa z oliwek z czosnkiem oraz posypujemy suszoną bazylią. Zawijamy i gotowe!

    OdpowiedzUsuń
  53. Obserwuję jako: Badylek
    Gadułka: nie
    Blogroll: tak, http://badylkowe-fale.blogspot.com
    Banerek: tak, http://badylkowe-fale.blogspot.com
    Lubię na fb: nie

    OdpowiedzUsuń
  54. obserwuję jako pyrka110
    pyrka110@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  55. Obserwuję jako: Paula S.
    Gadułka : nie
    blogroll:nie
    banerek: Tak : http://land-of-bliss.blogspot.com/
    Lubię jak fb : nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  56. Obserwuję jako: zaczarowanaa
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: tak www.me-and-my-passions.blogspot.com
    Lubię jak fb nie
    Przepisik:
    Sałatka Gyros

    Składniki:
    1 pierś z kurczaka
    1 słoik ogórków konserwowych
    1 puszka kukurydzy
    1 słoik majonezu
    1 keczup
    1 opakowanie przyprawy do potraw Gyros
    1 główka kapusty pekińskiej
    1/2 łyżeczki soli

    Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki. Na patelni podgrzewamy olej i na gorący olej wrzucamy pierś. Gotowego kurczaka odstawiamy do ostygnięcia.
    Ogórki odsączamy z zalewy, kroimy w niewielką kostkę. Kukurydzę również odsączamy. Kapustę pekińską siekamy.
    Przystępujemy układania sałatki.
    Na dno miski wrzucamy kurczaka, na kurczaka ogórki. Wszystko zalewamy keczupem. Teraz wrzucamy kukurydzę, na niej rozsmarowujemy majonez. Całość przykrywamy kapustą pekińską. Posypujemy solą, by zmiękczyć kapustę.
    Sałatkę najlepiej odstawić na 3-4h, żeby składniki się delikatnie "przegryzły."

    Pychaa! :D

    OdpowiedzUsuń
  57. Obserwuję jako: Natalia
    Gadułka : NIE
    blogroll: NIE
    banerek: TAK http://testujrazemzemna.blogspot.com/
    Lubię jak fb Tak jako Natalia Chy.
    Przepisik: NIE

    OdpowiedzUsuń
  58. baner musi być w pasku bocznym czy może być w notce? :)

    OdpowiedzUsuń
  59. Obserwuję jako: Goodtotry
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: http://goodtotry.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak jako: Goodtotry
    Przepisik: http://goodtotry.blogspot.com/2013/02/walentynkowa-i-nie-tylko-kolacja-we.html jeśli pokroi się na małe kawałki to może być przekąska dla wielu osób, a jak na połowę to obiad dla dwóch;] polecam kupić nie jedno duże ciasto francuskie a w kawałkach ;)

    OdpowiedzUsuń
  60. Obserwuję jako: frau
    Gadułka : nie
    blogroll: tak http://anusia93.blogspot.com/
    banerek: tak http://anusia93.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak jako: Ania Niemiec
    Przepisik: kucharz ze mnie marny -_-'

    OdpowiedzUsuń
  61. Obserwuję jako: ma ra
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb jako: nie mam fb
    Przepisik: Najlepsze są zwyczajne tosty, na których możemy ułożyć to, na co tylko mamy ochotę. Ja np. preferuję taką opcję: na blaszce układamy chleb tostowy, na każdą kanapkę kładziemy plasterek sera, szynki i pomidor (uwielbiam ser, więc na górę daję jeszcze jeden dodatkowy plasterek) wrzucamy na 15 min do rozgrzanego piekarnika i gotowe :)

    OdpowiedzUsuń
  62. Obserwuję jako: kasia93
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: tak www.coconutek.blogspot.com
    Lubię jak fb jako: nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  63. Obserwuję jako: Govinda Wilczyńska
    Gadułka: nie
    Blogroll: nie
    Banner: nie
    FB: nie
    Przepis: nie
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  64. Obserwuję jako: Kropka (:
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: tak www.kropka-blog.blogspot.com (na dole)
    Lubię jak fb tak/nie jako: Nie (nie mogłam znaleźć linka ani likeboxa)
    Przepisik: Nie.

    OdpowiedzUsuń
  65. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  66. Obserwuję jako: Ewa Skomorucha
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, na każdym kładziemy gruby kawałek pomidora, posypujemy solą, pieprzem i ziołami, posypujemy fetą, łączymy brzegi kwadratów (powstanie koperta) - zapiekamy i gotowe ;-)

    OdpowiedzUsuń
  67. Obserwuję jako: szuszu
    Gadułka: nie
    Blogroll: tak
    Banner: tak szuszu-styles.blogspot.com
    FB: tak Sylwia P.
    Przepis: tak
    Banalnie prosta i dobra przekąska:
    Pokroić pomidora w paski na całej długości - dośc grube i wyukładać na talerzu. Na kazdego pomidorka połozyć łyżeczkę majonezu wcześniej wymieszanego z odrobiną chrzanu i posypać kazdego z osobna startym serem żółtym. Wszyscy u mnie to wcinają, proste i pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  68. Obserwuję jako: wiolkaa93
    Gadułka : nie
    blogroll: tak http://mojepasje-wiolkaa93.blogspot.com/
    banerek: tak http://mojepasje-wiolkaa93.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak jako: Magda N

    OdpowiedzUsuń
  69. Lubie na fb jako Ewelina P
    Obserwuję jako Twiggy
    Przepis: Ja uwielbiam małe zapiekaneczki:) Robi się je łatwo. Bułki kajzerki przekrawamy na pół, posypujemy serem startym na tartce o grubszych oczkach, następnie pieczarki wcześniej obrane, umyte i usmażone na patelni, słodkie drobno porkojone papryczki i ulubione przyprawy: pieprz ziołowy, szczypta ziół prowansalskich i bazylii:)

    OdpowiedzUsuń
  70. Obserwuję jako: agnieszkazg
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak jako: Agnieszka Insińska
    Przepisik: Składniki: bagietka, kilka ząbków czosnku (w zależności od tego, jak danie ma być ostre, ale skoro to na przyjęcie, to polecam dać 3 ząbki, wtedy nie będzie tak aromatyczny :P), 4 pomidory, bazylia (najlepiej świeża, a jeżeli nie to może być tarta), sól, ser żółty w kostce. Przygotowanie: Bagietki pociąć na małe kanapeczki (o takie: http://www.smakizycia.pl/upload/551779c6efa0b34e78238b8469eb53be_normal.jpg). Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, posiekać bardzo drobno (aż zrobi się taka mini papka). Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do posiekanych pomidorów. Pomidory przyprawić solą i posiekaną bazylią (lub bazylią tartą) do smaku, według własnego uznania (można też dodać troszkę pieprzu). Ser zetrzeć na tarce, na małych oczkach. Na kawałki bagietki nakładać posiekane pomidory, na to tarty ser. Włożyć do piekarnika, nagrzanego na ok. 170 stopni, piec do momentu, aż ser się roztopi, a bagietki będą chrupiące. Bagietki można ozdobić listkami bazylii, podawać z sosem czosnkowym. Przed nałożeniem pomidorów, bagietki można lekko posmarować masełkiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  71. Obserwuję jako: Alicja S
    Gadułka : nie
    blogroll: tak
    banerek: tak
    Lubię jak fb: nie
    Przepisik: Parówki w cieście francuskim, parówki zawijamy w ciasto i pieczemy do zarumienienia, podajemy z jakimś sosem np. czosnkowym

    OdpowiedzUsuń
  72. Obserwuję jako: Iwona Ka
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak: nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  73. Obserwuję jako: Wiktoria Ładno
    Gadułka : ie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb; nie
    Przepisik: Nie. :p

    OdpowiedzUsuń
  74. Obserwuję jako: madzia71a
    Gadułka : nie
    madzia71a@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  75. Obserwuję jako: Msgalmourify
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: niestety nie

    OdpowiedzUsuń
  76. Obserwuję jako: Nely
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  77. Obserwuję jako: Anna Modzelewska
    Gadułka : nie
    blogroll: TAK www.aneczka84.blogspot.com
    banerek: TAK www.aneczka84.blogspot.com
    Lubię jako fb NIE
    Przepisik: Schabiki z sosem Barbecue http://papusiu.blogspot.com/2013/08/schabiki-z-sosem-barbecue.html

    OdpowiedzUsuń
  78. Obserwuję jako : Justynaaa
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: nie
    Gadułka : nie

    OdpowiedzUsuń
  79. Obserwuję jako: Doris
    Gadułka: nie
    Blogroll: tak - http://tworczoscdoris.blogspot.com/
    Banerek: tak - http://tworczoscdoris.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak, jako Dorota Ś.
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  80. Obserwuję jako: Ewa Janicka
    Gadułka : nie
    blogroll:nie
    banerek: tak
    Lubię jak fb tak Ewa Janicka
    Przepisik:
    Szybkie i łatwe.
    Robie mini szaszłymi na wykałaczkach.
    Ser feta kosteczki, ogórek konserwowy, papryka, czasem podmieniam konserwowy na kiszony.
    Można dać na niego co lubisz. Fajnie schodzi bo w sumie na dwa gryzy ;) A przystawka nawet do % pasuje ;)


    Zapraszam także na moje pierwsze rozdanie
    http://piekne-zdrowe-aktywne.blogspot.com/2013/09/rozdanie.html

    OdpowiedzUsuń
  81. Zapomniałam dodac linka do banerka http://piekne-zdrowe-aktywne.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  82. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  83. Obserwuję jako: Mediterranean
    Gadułka : nie
    blogroll: tak (damulka.blogspot.com)
    banerek: tak (damulka.blogspot.com)
    Lubię jak fb :nie
    Przepisik: -

    OdpowiedzUsuń
  84. Obserwuję jako: Akiria Aluria
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: tak - zakładka rozdania na http://akiriada.blogspot.com/
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: widzialam kiedyś takie jakby mini szaszłyczki z sera, czrnych oliwek i kawałków marchewki ;) Wiem brzmi pospolicie - ale te szaszłyczki wyglądały jak pingwinki ;) nosek z kawałka marchewki tak samo nóżki, brzuszek był kawałkiem sera włożonego do nadkrojonej oliwki tak że pingwinek miał swój garniturek, no i wiadomo główka oliwka ;) Nie wiemjak by to smakowało, ale myślę, że dużo osób by to chciało spróbowac dla samego wyglądu :P
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  85. Obserwuję jako: Annia
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb :nie
    Przepis:

    na meksykańskie burito ;D

    1.W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następie dodaj mięso mielone. Całość smaż aż mięso będzie zupełnie suche.
    2.Dodaj przepłukaną w zimnej wodzie fasolę.
    3.Fix wymieszaj w zimnej wodzie w proporcjach podanych na opakowaniu. Zalej nim mięso. Całość duś pod przykryciem około 4 minut.
    4.Opakowanie placków tortilla nakłuj nożem w kilku miejscach i podgrzej przez około 30 sekund w mikrofali. Opakowanie otwórz, placki przekrój na pół. Każdą połówkę zawiń tworząc kieszonkę. Tortille napełnij farszem i serem.
    Tip: Danie możesz wzbogacić podając je z kwaśną śmietaną i posiekaną natka kolendry

    OdpowiedzUsuń
  86. Obserwuję jako: Lidiakrk
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek:nie
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: gotowe placki do tortilli podgrzewam, smaruję twarożkiem, kładę łososia wędzonego w plastrach, zawijam i kroję na 3cm plastry. Błyskawiczne i pyszne

    OdpowiedzUsuń
  87. Obserwuję jako: Katarzyna Kate
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak jako Katarzyna Kate
    Przepisik:

    Cukinia zapiekana - SKŁADNIKI:

    * cukinia mała 2 szt
    * po szczypcie
    * papryka mielona słodka
    * papryka mielona chilli
    * sól morska
    * pieprz
    * zioła prowansalskie
    * czosnek suszony
    * bułka tarta do obtaczania

    Cukinie umyć i osuszyć. Pokroić je w półksiężyce. Jeżeli używamy cukinii standardowej można pokroić w grubsze plastry. Następnie do miseczki przełożyć po szczypcie ziół:papryka mielona słodka ,papryka mielona chilli ,sól morska ,pieprz ,zioła prowansalskie ,czosnek suszony i wymieszać je ze sobą. Każdy kawałek cukinii obsypać powstałą mieszanką. Następnie obtaczać w bułce tartej ( lekko ją dociskając do cukinii), Przełożyć do żaroodpornego naczynia zapiekać ok 12-15 minut w temp 180 stopni.

    OdpowiedzUsuń
  88. Obserwuję jako: Infante
    Gadułka : nie
    blogroll: tak http://testerkownia.blogspot.com
    banerek: tak http://testerkownia.blogspot.com
    Lubię jak fb jako: Patrycja P.
    Przepisik: Długi ser kozi pokrój w grubsze plasterki, potem namocz w mleku i obtocz w pestkach dyni. Następnie skropl oliwą lub pesto i wstaw do rozgrzanego do 200stopni piekarnika. Piecz aż się zarumieni:) (ok 10-15min). Dla mnie pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  89. Obserwuję jako: Rosa Nigris
    Gaduła : NIE
    blogroll: NIE
    baner: TAK, reddespair.blogspot.com
    Lubię jak fb jako: Rosa Nigris

    Przepis: karmelizowane rzodkiewki, pycha!
    2 pęczki rzodkiewek
    1/4 łyżeczki soli
    1 duża łyżka masła
    1 łyżka miodu
    1/2 limonki
    garść płatków migdałów

    W garnku wstawić wodę - posolić. Rzodkiewki pozbawić liści i ogonków, umyć i wrzucić na gotującą się wodę i gotować ok 15 minut aż lekko zmiękną - odcedzić. Na patelni rozpuścić masło dodać miód i rzodkiewki chwilę karmelizować następnie dodać sok wyciśnięty z połowy limonki - wymieszać. Rzodkiewki wyłożyć na talerz i polać sosem. Posypać migdałami - można je wcześniej uprażyć na suchej patelni.

    Jak nie ma limonki może być też cytryna. :)

    OdpowiedzUsuń
  90. Obserwuję jako: luckywoman
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: tak http://todaytomorrowandforeverbeauty.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak jako: Today Tomorrow and Forever Beauty
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  91. Obserwuję jako: leosia96
    Gadułka : nie
    Lubię jak fb jako Paulina Włodyka

    OdpowiedzUsuń
  92. Obserwuję jako: tina23232
    Gadułka : nie
    blogroll: tak http://zwariowanyswiat-tyski.blogspot.com/
    banerek: nie
    Lubię jak fb tak

    OdpowiedzUsuń
  93. Obserwuję jako: kwiatowa isaura
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: nie
    Lubię na fb tak jako: Zofia Zocha
    Przepisik:
    Nuggetsy (mniam!)

    Składniki:
    - 2 filety z piersi kurczaka

    - 2 jajka

    - 2 łyżki soku z cytryny

    - szklanka płatków kukurydzianych

    - 2 łyżki mąki pszennej

    - 2 łyżki bułki tartej

    - łyżeczka curry

    - sól, pieprz, olej.

    Sposób przygotowania:

    Piersi kurczaka oczyść i pokrój na niewielkie kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Płatki kukurydziane zgnieć na drobniutkie kawałeczki, wymieszaj z mąką, bułką tartą, curry, odrobiną soli i pieprzu. Jajko roztrzep. Obtocz w nim każdy kawałek kurczaka, następnie nanoś panierkę i smaż w dosyć głębokim oleju na złoty kolor. Podawaj z sosami. SMACZNEGO!

    OdpowiedzUsuń

  94. Obserwuję jako:marthasfashionshake
    Gadułka : nie
    blogroll:nie
    banerek:nie
    Lubię jak fb tak/nie jako:nie
    Przepisik:Przykład:
    Obserwuję jako:
    Gadułka : tak/nie
    blogroll:
    banerek:
    Lubię jak fb tak/nie jako:
    Przepisik:Przykład:
    Obserwuję jako:
    Gadułka : tak/nie
    blogroll:
    banerek:
    Lubię jak fb tak/nie jako:
    Przepisik:Przykład:
    Obserwuję jako:
    Gadułka : tak/nie
    blogroll:
    banerek:
    Lubię jak fb tak/nie jako:
    Przepisik:
    Przykład:
    Obserwuję jako:
    Gadułka : tak/nie
    blogroll:
    banerek:
    Lubię jak fb tak/nie jako:
    Przepisik:Bawarska sałatka z boczkiem na zimno lub na ciepło
    Wędlinę pokroić w raczej drobną kostkę i podsmażyć , aż do wytopienia się z boczku nadmiaru tłuszczu (czas smażenia jest dowolny - w zależności od upodobań jedzącego - albo bardziej wysmażony , albo mniej), chodzi o to aby była wędlina usmażona, na ręczniku papierowym odsączyć tłuszcz, ziemniaki po ugotowaniu i obraniu pokroić w kostkę , aby się nie kleiły można trochę polać tłuszczem z boczku, tylko z umiarem. Przełożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę raczej większą jajka - wymieszać, dodać usmażony boczek , posiekaną cebulę lub pora, delikatnie wymieszać , i to wszystko doprawić majonezem wymieszanym z posiekaną pietruszką, pieprzem i solą do smaku. SMACZNEGO.

    OdpowiedzUsuń
  95. Obserwuję jako: Justyna K
    Gadułka : nie
    blogroll: -
    banerek: http://dziesiec-stron-swiata.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak/nie jako: -
    Przepisik: szybki przepis na niespodziewanych gosci: na bułke położyć plasterki pomidora i przykryć serem mozzarellą, na 2 min do mikrofali i gotowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  96. Obserwuję jako: Kosmetyczna Maniaczkaa
    Gadułka :nie
    blogroll: nie
    banerek: tak http://kosmetyczna-maniaczkaa.blogspot.com/
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń
  97. Obserwuję jako: Małgorzata C.
    Gadułka : nie
    blogroll: tak http://fantazyjneupominki.blogspot.com/
    banerek: tak http://fantazyjneupominki.blogspot.com/
    Lubię jak fb tak jako: Zaproszenia z fantazją
    Przepisik:
    Wytrawne muffunki ze szpinakiem, serkiem i pomidorkami

    Skłądniki:
    120 g szpinaku
    25 g masła
    2 ząbki czosnku
    150 g sera ricotty
    125 ml mleka
    50 g startego parmezanu
    1 jajo
    200 g mąki
    1 łyżeczka sody
    8 pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz

    Przygotowanie:

    1. Szpinak blanszować we wrzącej wodzie, odsączyć.
    2. Przysmażyć na maśle, dodać roztarty czosnek i ser, dusić do odparowania wody.
    3. Mąkę z sodą przesiać, dodać starty parmezan, połączyć ze szpinakiem, dodać jajko, doprawić do smaku, następnie wlać mleko, aby powstała półpłynna konsystencja.
    4. Do wysmarowanej formy muffinowej nakładać 3/4 wysokości masy szpinakowej. Na wierzch każdej muffinki nałożyć spryskane olejem pomidorki.
    5. Piec w temp. 190 st. C, przez 20 minut, podawać na ciepło z sosem pomidorowym.
    Smakują wyśmienicie:) Pozdrawiam gorąco:)

    OdpowiedzUsuń
  98. Obserwuję jako: Magda R
    Gadułka : nie
    blogroll: nie
    banerek: http://mama-ewelinki-testuje.blogspot.com/
    Lubię jak fb nie

    OdpowiedzUsuń
  99. Obserwuję jako: olquuxd ( lub Ola Żakowicz , nie pamiętam które)
    Gadułka : nie
    blogroll: tak http://trikiikosmetyki.blogspot.com/
    banerek: tak http://trikiikosmetyki.blogspot.com/
    Lubię jak fb nie
    Przepisik: nie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za każdy komentarz ☺
♥ dajecie mi siłę by pisać dla Was dalej

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Łączna liczba wyświetleń

KATALOG BLOGROLLE - LISTA BLOGÓW KOSMETYCZNYCH I MODOWYCH