Od wczoraj jestem starsza, i to aż o rok!
Z okazji tego, że się starzeję :P
przygotowałam dla Was rozdanie,
takie Mikołajkowo-urodzinowo-świąteczne
Nagrody są dwie
pierwsza fioletowa :)
w jej skład wchodzi:
-Regenerujący balsam do ciała Kolastyna
-Żel pod prysznic Balea
-Mydło w piance BBW Midnight Pomegrante
-Balea krem owocowy do rąk
-3 lakiery do paznokci safari
-2 cienie do powiek cherie
Nagroda druga
brązowa :)
W której skład wchodzi:
-Orginal Source płyn do kąpieli miętowo-czekoladowy
-Balea odżywka do włosów odbudowywująca
-Balsam do ciała BBW Vanilla Sugar
-Eveline gruboziarnisty peeling normalizujący
- mała maseczka wax
-brązowy lakier safari
-brązowy cień cherie
Warunki rozdania, standardowe
-Należy być obserwatorem bloga :) - obowiązkowo
-Można dodać blog do blogrolla
-Można dodać blog do blogrolla
-Można polubić fanpage bloga na fb - klik -
-Można udostępnić na fb -
-Można umieścić baner rozdania w notce lub pasku bocznym na swoim blogu
Dodatkowo, jak zwykle troszkę kulinarnie :)
Poproszę , jeśli masz jakiś fajny świąteczny lub imprezowy przepis - czy na coś słodkiego czy wytrawnego, podziel się !
wzór zgłoszenia:
Obserwuję jako:
Blogroll tak/nie link:
Blogroll tak/nie link:
Lubię fb jako:
Udostępniłam na fb link:
Banerek na blogu:
email:
przepis:
wybieram zestaw: fioletowy/brązowy
Rozdanie trwa od dzisiaj do końca roku :)
czyli do Sylwestra, powodzenia :)
Obserwuję jako:paradoxa raz
OdpowiedzUsuńLubię fb jako:Iwona B
Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/iwona.ben.14
Banerek na blogu:paradoxaraz.blogspot.com
email:iwonab53@gmail.com
przepis:waniliowe mufinki z sosem wiśniowym
czekoladowy spód:90g mąki pszennej 140g gorzkiej czekolady 3szt jajka 100g masła 180g cukru
masa serowa i sos wiśniowy:70dag zmielonego twarogu 3szt jajka 115g cukru pół laski wanilii 30dag wiśni 30g cukru 1łyżka mąki
Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Następnie dodajemy przestygniętą czekoladę, a na koniec mąkę. Wszystko dokładnie łączymy. Masę czekoladową wlewamy do połowy foremek na muffinki.
Zmielony twaróg miksujemy z jajkami, cukrem oraz ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii. Masę serową kładziemy na masę czekoladową. Muffinki pieczemy w 160 oC przez ok 15-20 min.
Wypestkowane wiśnie zasypujemy cukrem i gotujemy. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, którą rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Płyn po woli wlewamy do wiśni i szybko mieszamy. Całość należy zagotować.
Przestudzone muffinki polewamy sosem wiśniowym.
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Iwona
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: http://iwonka-bloguje.blogspot.com/2013/12/bo-szczesciu-trzeba-pomoc.html
email: iwonager8@interia.pl
przepis: uważam, iż dobrą opcją na każdą imprezę jest fast food. Polecam zdrowszą i pyszną wersję pizzy zrobioną z mąki pełnoziarnistej oraz twarogu. Dokładny przepis i składniki podaję w notce na blogu: http://iwonka-bloguje.blogspot.com/2013/11/bo-fast-food-moze-byc-zdrowy.html :)
Wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Milena M
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: Milena Mn
Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/milena.mn.3/posts/618407998218110
Banerek na blogu: nie
email: millena90m@gmail.com
przepis: nie przychodzi mi nic sprawdzonego do głowy, a przepisów z internetu wklejać nie ma sensu
wybieram zestaw: fioletowy
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego z okazji urodzin :)
OdpowiedzUsuńJa za 2 tygodnie robię roczek mojej córeczki więc też wertuję moje przepiśniki ;)
Obserwuję jako: wkuferku
Lubię fb jako: Ewelina Musiał
Banerek na blogu: kuferku.blogspot.com
email: musialewelina@interia.pl
przepis:
Hmmm… może skoro niedługo sylwester to zaproponuje Ci pyszne serowe muffiny - jest to moja wariacja na pyszną przekąskę do zimnego piwa lub ciepłego barszczyku (przepis jest mój i ukazał się w PP na styczeń ;)) .
Foto tutaj: http://imageshack.us/a/img841/2582/yixn.jpg
Smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Można dodać dowolne warzywa, kiełbasę, wędlinę czy mięso.
Składniki na około 12 szt.
* 300 gram mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 150 gram margaryny
* 1 jajko
* ½ szklanki mleka(lub opcjonalnie piwa)
* 150 gram startego żółtego sera(startego)
* ulubione przyprawy (sól, pieprz, papryka, oregano)
* 4 kopiate łyżki kukurydzy
* jedna mała cebula
* pół papryki w ulubionym kolorze
* 30 dag pieczarek
* ½ opakowania sera feta
Margarynę rozpuścić. Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać w misce. Dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę, kukurydzę, cebulę pokrojoną w piórka, oraz pieczarki pokrojone w kostkę i podsmażona oraz 3/4 sera (grube oczko). Przyprawić według preferencji. Dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, jajko, wlać mleko lub opcjonalnie piwo. Wymieszać wszystko w misce i wykładać do foremek lub papilotek do 2/3 wysokości. Posypać pozostałym serem (małe oczko). Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Można podawać z ketchupem lub dipami.
wybieram zestaw: fioletowy
uwielbiam muffiny:D na pewno wypróbuję
Usuńwarto bo są pyszne ;)
UsuńObserwuję jako: Natalia
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: Natalia Chy
Udostępniłam na fb link: NIE
Banerek na blogu: TAK http://testujrazemzemna.blogspot.com/
email: natalia.chylinska1998@wp.pl
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Olasiaaaa
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: Aleksandra B
email: twojatequila@o2.pl
przepis: Ja na święta proponuję dość nietypowo tartę z serem pleśniowym i brokułami, dokładnego przepisu nie będę podawać, bo ich w internecie jest setki, a składniki dodatkowe ( kurczak, suszone pomidory lub zamiana brokuł na szpinak ) można dobierać według upodobań, mam nadzieję, że kogoś zainspiruję i zachęce do świątecznych eksperymentów w kuchni.
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Nena
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: Nena w krainie kosmetyków
Udostępniłam na fb link: NIE
Banerek na blogu: NIE
email: nenabeautyblog@gmail.com
przepis: zawsze dobre francuskie ślimaczki (a'la pizzetki) - ciasto francuskie smarujesz sosem pomidorowym i posypujesz przyprawami (np. bazylią i oregano). Na to kładziesz dowolne dodatki - szynkę, salami, pomidory, paprykę, oliwki itd. i posypujesz tartą mozarellą. Następnie zwijasz wszystko w rulon i kroisz na krążki ok. 1-1,5cm grubości i do piekarnika :)
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Jolanta K.
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: -
Udostępniłam na fb link: -
Banerek na blogu: -
email: jolciaa13035@wp.pl
przepis: -
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: madzia
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: Magdalena Jezierska
Udostępniłam na fb link:-
Banerek na blogu:-
email: madzia3991@interia.eu
przepis:-
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Martyna9476
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: -
Udostępniłam na fb link: -
Banerek na blogu: http://kosmetycznyblog.blogspot.com/p/blog-page.html
email: Martyna9476@gmai.com
przepis:
Czekoladowa krajanka
40 dag gorzkiej czekolady
4 jajka
1 3/4 szkl. cukru
10 dag masła
16 dag mielonych orzechów
3/4 szkl. mąki
Polewa:
15 dag czekolady
3/4 szkl. cukru pudru
1 łyżka masła
połówki orzechów włoskich do dekoracji
Czekoladę pokroić na drobne kawałeczki, skropić wodą i roztopić nad parą.
Jajka ubić z cukrem do białości. W gorącej czekoladzie rozpuścić masło, a następnie dodać jajka z cukrem. Domieszać mąkę i mielone orzechy.
Blachę do pieczenie posmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować ciasto na grubość 2 cm i piec 15 min w temperaturze 170 st. C.
Przygotować polewę. Czekoladę roztopić nad parą, dodać masło i cukier puder. Dobrze wymieszać. Ciasto pokroić w kostkę (porcje). Każdy kwadrat posmarować polewą i udekorować połówką orzecha.
Jest to przepis na typowe bożonarodzeniowe ciasto, którego przygotowanie zajmie nam może ok. 20min + pieczenie (chyba, że sami rozdrabniamy orzechy to może troszkę dłużej :) ). W przepisie podane są aż 4 tabliczki czekolady, ale oczywiście możemy dać mniej. :) Konieczne jest pokrojenie ciasta gdy jest gorące bo później będziemy jest cisto z papierem do pieczenia (jak pierwszy raz je zrobiłam to tak się skończyło :) bo jest ona bardzo czekoladowe przez co jest bardzo zbite i później jest dodatkowo ciężko to zrobić. Jeśli nie lubisz orzechów to nie musisz ich dodawać, chociaż tych w cieście wcale nie czuć. :) Aha no i tak nie potrzebujesz proszku do pieczenia (dla mnie jest to zaskakujące). Miłego pieczenia. :)
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Mediterranean
OdpowiedzUsuńBlogroll :nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: -
Banerek na blogu: http://damulka.blogspot.com/p/rozdania-w-ktorych-biore-udzia.html
email: d.stefaniak@onet.pl
przepis: -
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: soemi87
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: Katarzyna P.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: tak soemi87.blogspot.com
email: soemi87@o2.pl
wybieram zestaw: fioletowy
przepis: To może sałatka?
3 plastry ananasa pokrojone w kosteczkę, słoiczek selera naciowego, puszka kukurydzy, trochę startego sera żółtego, 4 -5 jajek, pęczek szczypiorku. sól, pieprze i majonez. Gotowe i pyszne! :)
same cuda:)
OdpowiedzUsuńObserwuję jako: Virtual_girl933
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: pingwinowa@tlen.pl
przepis: niestety żadnych ciekawych przepisów nie znam, bo aktualnie jestem na diecie i jem dość monotonnie proste dania z brązowym ryżem :)
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako Ewa Cieślak
OdpowiedzUsuńlubię na FB jako Ewa Cieslak Banaszek
udostępniłam na FB nie
baner na blogu tak http://kosmetycznieizpasja.blogspot.com/
notka dodatkowo http://kosmetycznieizpasja.blogspot.com/2013/12/biore-udzia-w-konkursach-rozdaniach.html
email ewacieslak007@gmail.com
przepis... najczęściej robię moją ulubioną, ale sprawdzona i najłatwiejsza sałatkę z ananasem- kapusta pekińska, ananas, kurczak, kukurydza i majonez. Mało składników, ale sałatka prosta i banalna i pyszna przy okazji. Pekińską kroimy w paseczki drobne, ananasa w małe kawałki, kukurydzę wyrzucamy z puszki, podsmażamy kurczaka z przyprawą do kurczaka , dorzucamy, doprawiamy solą, pieprzem, majonezu i gotowe, pyszna...
wybieram zestaw brazowy
Obserwuję jako: Rosa Nigris
OdpowiedzUsuńBlogroll NIE
Lubię fb jako: Rosa Nigris
Udostępniłam na fb link: na moim profilu, nadal nie umiem znaleźć adresu :<
Banerek na blogu: http://reddespair.blogspot.com/
email: rosanigris@gmail.com
przepis: nie będę kopiować z internetu, podam przepis na moją ulubioną sałatkę, gotuję torebkę ryżu, kroję 4 gotowane jaja i ananasy (cała puszka), wrzucam tuńczyka (całe opakowanie), kroję kilka ogórków kiszonych i wrzucam puszkę kukurydzy, mieszam z majonezem i... mmm, pychota! :D
wybieram zestaw: brązowy
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !!:)
OdpowiedzUsuńObserwuję jako: Anna Frąckowiak
OdpowiedzUsuńLubie na fb:-
Udostępniam na fb:-
Baner:-
Email: apetytnastyl.blog@gmail.com
Przepis:sałatka cezar przepis mozna znalezc u mnie
Zestaw fioletowy
Obserwuję jako: Joanna Wróbel
OdpowiedzUsuńBlogroll: Tak, http://miszmasz-tematyczny.blogspot.com/
Lubię fb jako: Joanna Wróbel
Udostępniłam na fb link: Nie.
Banerek na blogu: Tak, http://miszmasz-tematyczny.blogspot.com/
email: thetarantitla@gmail.com
przepis: ---
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Ewa Skomorucha
OdpowiedzUsuńBlogroll - nie
Lubię fb jako: Ewa Skomorucha
Udostępniłam na fb link: NIE
Banerek na blogu: NIE
email: skomorucha.ewa@gmail.com
przepis: NIE
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: sylwka1128
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: Sylwia Sz
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: zadarmo1128.blogspot.com
email: sylwiaszumowska@interia.pl
przepis:NIE
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Agnieszka Wer...aka
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: tak, coraz-mniej.blogspot.com
Lubię fb jako: Agnieszka Wer...aka
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/Corazmniejblog/posts/420936628033638
Banerek na blogu: coraz-mniej.blogspot.com
email: coraz-mniej@o2.pl
przepis: Generalnie jest to przepis raczej na imprezę :D dokładnie chodzi o alkożelki ;) Wsadzamy odpowiednią ilość żelków do miski, zalewamy je do połowy wódką/alkoholem jaki chcemy aby w nie wsiąknął i wsadzamy na noc do lodówki. Rano są 3x większe i mega alkoholowe, idealne na imprezę. Np. sylwestra! :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: malinka27
OdpowiedzUsuńBlogroll - Nie
Lubię fb jako: Malwina Grygoruk
Udostępniłam na fb link: Nie
Banerek na blogu: Tak / http://malinka24.blogspot.com/
email: malinka357951@wp.pl
Przepis: Tak / http://malinka24.blogspot.com/2013/11/szybko-prosto-i-smacznie.html#more
Zestaw: brązowy
Obserwuję jako: GrabYooourGun
OdpowiedzUsuńBlogroll : nie
Lubię fb jako: Marta Góra
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: martulaaa@gmail.com
przepis: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/kurczak_palce_lizac PYSZNY!
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: MAGDALENA URODA
OdpowiedzUsuńLubię na fb jako: MAGDALENA URODA
Udostępniam na fb link: -
Banerek na bloku: -
Email: maguro@wp.pl
Przepis: paszteciki z ciasta francuskiego
Wybieram zastaw: BRĄZOWY
Przepis:
- gotowe ciasto francuskie
-pieczarki
- kapusta kiszona
- pieprz, sól, kucharek
- duża cebula
- sezam-
- żółtko
- olej
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do cebuli. Dusimy do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kapustę gotujemy do miękkości...odcedzamy i kroimy drobno. Pieczarki z cebulką i kapustą łączymy...doprawiamy do smaku pieprzem, kucharkiem i solą. Na ciasto francuskie ( pokrojone w kwadraty) układamy farsz. Zlepiamy z drugiego końca i lepimy jak pierogi ( można widelcem na brzegach ciasta docisnąć). Wierzch smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Wkładamy do piekarnika na 15 min.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńObserwuję jako: Justyna
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: nie
Lubię fb jako: Justyna B.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: justyna046@vp.pl
wybieram zestaw: fioletowy
OdpowiedzUsuńObserwuję jako:szeriapple owoc
Blogroll tak/nie link: nie
Lubię fb jako:Ewelina Kochaniec
Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/ewelina.kochaniec.1/posts/1389798497935735
Banerek na blogu:nie
email:szeriapple@gmail.com
przepis: Ja staram się robić dużo rzeczy sama, oczywiście można kupić gotowe, ale przygotowanie samemu to oszczędność pieniędzy i sporo satysfakcji.Mogą to być np domowe nachosy z dipami. Zaczynam od zrobienia tortilli (mój ulubiony przepis to mąka pszenna+kukurydziana, 2 łyżki margaryny i gorąca woda), smażę placki, wycinam nachosy (jeżeli chcemy dodać jakieś zioła to proponuje dodać je do ciasta przed smażeniem) i piekę w piekarniku...Potem dorabiam guacamole i dip pomidorowy z chilli. Można pokroić na małe kawałki kiwi i banany, zanurzać je w rozpuszczonej czekoladzie i pozostawić do wyschnięcia. W leci robię sama suszone pomidory, są świetną przekąską, Koreczki oczywiście każdy zna, ja polecam wbić je w ananasa, efektownie wygladają:)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: deedee_1
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: Martyna R.
Udostępniłam na fb link: Nie
Banerek na blogu: Nie
email: marti8991@gmail.com
przepis: Na święta zawsze robię blok czekoladowy - nic wymyślnego, ale po prostu go uwielbiam!
Składniki(ja zawsze robię ,,na oko", ale właśnie w takich proporcjach):
400 g mleka w proszku
ok.200 g herbatników
4 płaskie łyżki stołowe gorzkiego naturalnego kako
1,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mleka
200 g masła
Można dodać jeszcze rodzynki, orzechy, suszone owoce w zależności od preferencji.
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i czekamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier i kakao. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do otrzymania jednolitej masy. Dodajemy herbatniki i (opcjonalnie) inne dodatki. Przekładamy masę do foremki i odstawiamy do schłodzenia.
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Marta Cholewa
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: Marta_cholewa@interia.eu
przepis: nie
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: madzia71a
OdpowiedzUsuńemail: madzia71a@wp.pl
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: czerwona filiżanka
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: czerwona filiżanka
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=226641914175463&set=a.110977059075283.17606.100004889682126&type=1&theater
Banerek na blogu: http://czerwonafilizanka.blogspot.com/
email: czerwonafilizanka@gmail.com
przepis: nie mam jakieos typowo świątecznego przepisu, kocham karpia ale nie ja go robię...
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Ewa Ewa
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: ewa_sn@o2.pl
przepis: nie
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Goodtotry
OdpowiedzUsuńBlogroll tak: http://goodtotry.blogspot.com/
Lubię fb jako: Goodtotry
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: http://goodtotry.blogspot.com/
email: goodtotry.ann@gmail.com
przepis: Dla mnie na obiad świąteczny jak znalazł, ponieważ mam dość dań typu mięso, ziemniaki surówka. Nie będę wklejać, bo treści dużo a i zdjęcia potrzebne, aby dobrze wykonać dlatego zapraszam http://goodtotry.blogspot.com/2013/07/tarta-na-ciescie-francuskim-ze.html Przepis prosty, danie dla 4 osób i kosztuje 15 zł. Wszyscy zachwyceni smakiem więc polecam Ci gorąco. Jak nie w święta to zaraz po albo jako ciepły posiłek na imprezie dowolnej :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Panna Mysia
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: Mysia Familia
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/pages/Mysia-Familia/552359958162494?ref=hl
Banerek na blogu: http://mysia-familia.blogspot.com/p/konkursy-blogowe.html
email: mycha148@op.pl
wybieram zestaw: fioletowy
Przepis na szybkie, proste i przepyszne muffinki czekoladowe:
Składniki suche :
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
szklanka cukru pudru
2 łyżki kakao
1 czekolada
Składniki mokre:
szklanka mleka
90 ml oleju ( czyli 18 łyżek stołowych)
1 jajko
Składniki sypkie dobrze wymieszać na sucho. Dodać do nich wszystkie składniki mokre i wymieszać (ja robię to łyżką, robot jest absolutnie zbędny). Dodać pokruszone kostki czekolady. Wlać do połowy wysokości foremek (kilku małych lub jednej większej). Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Obserwuję jako: Paulina Front
OdpowiedzUsuńBlogroll: niestety nie posiadam
Lubię fb jako: Paulina Front
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/paulina.front.12
Banerek na blogu: nie posiadam niestety
email: puska15@op.pl
wybieram zestaw: brązowy
przepis: Imprezowe mega szybkie Mini Hot-dogi Paulinki :)
Z racji tego, że uwielbiam imprezki, a wiadomo... Na imprezkach się popija i wiadomo, trzeba coś wrzucić na ząb żeby w głowie nie wirowało, daje mój ulubiony smakołyk, który po podaniu z talerzy znika w 5 min. Prosty a smaczny.
Potrzebujesz: ciasto francuskie, parówki małe, ser żółty, przyprawy według uznania, proponuje w tym zioła, żółtko.
Przygotowanie: parówki i ser żółty zawijamy w ciasto francuskie, posypujemy przyprawami, całość zawijamy. Rulonik smarujemy żółtkiem z jajka. Wkładamy do piekarnika na ok 180 stopni i pieczemy do zarumienienia ok 10-15 min. Wyjmujemy, dla dekoracji można posypać dodatkowo ziołami, położyć listek świeżej bazylii. Pycha. :D
Obserwuję jako: Marzena Próchniak
OdpowiedzUsuńBlogroll tak: http://marzena84beauty.blogspot.com
Lubię fb jako: Marzena Próchniak
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/marzena.prochniak.56
Banerek na blogu: http://marzena84beauty.blogspot.com
email: marzena84p@wp.pl
przepis: Sernik z piernikami, czyli coś świątecznego i sprawdzonego
:)
Do wykonania ciasta na tortownicę o średnicy 22 cm, będziemy potrzebowali: 50 dag sera półtłustego (może być gotowy zmielony), 1/3 kostki margaryny, 15 dag cukru pudru, 4 jaja, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 20 g budyniu śmietankowego bez cukru, 25 dag pierniczków w czekoladzie, które nie mają nadzienia.
Jeśli nie mamy gotowego sera, mielimy go dwukrotnie w maszynce. Żółtka oddzielamy od białej, margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, jednolitą masę. Dodajemy kolejno po 1 żółtku i dalej ucieramy. Do utartej masy stopniowo dodajemy ser i mieszamy.
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Połowę sera przekładamy do tortownicy, następnie układamy pierniki w czekoladzie, następnie dokładamy resztę sera. Ciasto pieczemy ok. 1 godziny i 10 min. W temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu, studzimy je w lekko uchylonym piekarniku, następnie wkładamy do lodówki. Ciasto możemy polać czekoladą.
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Iwona Ka
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako:-
Udostępniłam na fb link:-
Banerek na blogu:-
email: iwona399@tlen.pl
przepis:-
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Dbająca
OdpowiedzUsuńBlogroll /nie :
Lubię fb jako: niestety nie mam fb :(
Udostępniłam na fb link:nie
Banerek na blogu: www.dbambolubie.blogspot.com
email: maartynamaartyna@gmail.com
przepis: Niestety ale teraz bardzo uważam na to co jem,więc żadnych słodkości nie ma w moim menu : ( alee jak przychodzą znajomi to zawsze obieram wszystkie owoce jakie mam w domu kroje w kosteczke i do michy a następnie zalewam sosem bananowym zrobionym z bananów i jogurtu naturalnego : ) i każdy pałaszuje aż mu się uszy trzęsą :P
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Madzia Cz
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: nie
Lubię fb jako: Magdalena Cz.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: czmadzia7@gmail.com
przepis: -
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: WalkingOnAir
OdpowiedzUsuńBlogroll tak walkingonair-walkingonair.blogspot.com
Lubię fb jako: Anna K.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: ankak1@poczta.onet.pl
przepis: Przepyszne ciasto Rafaelo:
Dół :
- biszkopt biały
Krem:
-10 dag masła
-10 dag margaryny ,,Palma"
-5 dag cukru pudru
-20 dag mleka w proszku
-1 paczka wiórków migdałowych
-2 ubite białka
- 1/2 likieru kokosowego
-1/2 kieliszka spirytusu
-wiórki migdałowe i kokos do posypania
Przygotowanie:
-Masło i margarynę zetrzeć plus cukier puder plus dosypywać mleko plus wlać likier i spirytus
plus piana z białek plus wiórki migdałowe (krem).
-Wyłożyć krem na biszkopt.
-Posypać kokosem i wiórkami migdałowymi.
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Sekrety naszego piękna
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://sekrety-naszego-piekna.blogspot.com
Lubię fb jako: Katarzyna Ł
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: tak http://sekrety-naszego-piekna.blogspot.com
email: kaasiczkaa@wp.pl
przepis: Ciasto bananowe
Ostatnio to mój zdecydowany faworyt, pyszny i szybki do zrobienia.
Baza to : 3-4 mocno dojrzałe banany, 1,5 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody, 1 jajo, szczypta soli, 0,5 kostki margaryny.
Banany rozgniatamy widelcem. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Jeśli nie chcemy nic więcej dodawać to ciasto już gotowe :)
Przekładamy do keksówki i wrzucamy do piekarnika na godzinę na 175C.
Ja zazwyczaj dorzucam jeszcze trochę wiórków kokosowych, orzechów włoskich, suszone morele, czy kawałki czekolady, wtedy jest jeszcze lepsze. No i dla łasucha jeszcze polewa czekoladowa :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Aneta Poniatowska
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link:
Lubię fb jako: Aneta Poniatowska
Udostępniłam na fb link:
Banerek na blogu: http://ausentedreams.blogspot.com/p/wasze-candy_4.html
e mail a.w.poniatowska@o2.pl
przepis- brak! Nie gotuję, nie piękę bo.. NIE UMIEM. Na święta gotuje moja mamusia:))
zestaw filoteowy
Obserwuję jako: wiolkaa93
OdpowiedzUsuńBlogroll tak : http://mojepasje-wiolkaa93.blogspot.com/
Lubię fb jako: Magda N
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/magda.niewiadome/posts/536221633140890
Banerek na blogu: http://mojepasje-wiolkaa93.blogspot.com/
email: mojczyk@wp.pl
przepis:--
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: moooni-que
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://moooni-que.blogspot.com
Lubię fb jako: ---
Udostępniłam na fb link: ---
Banerek na blogu: tak http://moooni-que.blogspot.com
email: mon92@vp.pl
przepis: hmmm może na coś łatwego, jako przystawka np na imprezę :)
Szpinak w cieście francuskim.
Nie jest to nic odkrywczego ale jest przepyszne :)
Szpinak świeży lub mrożony smażymy, dodając 2 serki topione, kremowe, dodajemy do tego przyprawy, w tym czosnek i kiedy będziemy już mieć jednolitą konsystencję to zawijamy w ciasto francuskie. Najlepiej lepić trójkąty, jak pierogi :-) Z tym, że ciasto dzielimy na kwadraciki :-)
Jeśli lubisz szpinak to polecam! :)
Pozwól że podam Ci link, bo pisałam o nich tutaj:
http://moooni-que.blogspot.com/2013/09/126-kulinarnie-szpinakowy-farsz-w.html
I te papryczki też Ci polecam!
http://moooni-que.blogspot.com/2013/08/115-kulinarnie-faszerowane-papryczki.html
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Donna
OdpowiedzUsuńBanerek na blogu: http://goldona.blogspot.com/
email: goldonna@o2.pl
przepis: na filmiku ciekawy przepis na Hot Dog na słodko z sosem czekoladowym i lodami :) http://www.youtube.com/watch?v=iZ1NUiXW89w
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Paula S .
OdpowiedzUsuńBlogroll : nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link:nie
Banerek na blogu: TAK : http://land-of-bliss.blogspot.com/
email: paulusia_s@op.pl
przepis: niestety ale ja jestem niekulinarna :((
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: alicjamagdalena
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: -
Udostępniłam na fb link: -
Banerek na blogu: http://transfuzjawyobrazen.blogspot.com/
email: alkatraz007@o2.pl
przepis: chętnie bym podała, ale kucharka to ze mnie słaba strasznie.. moje popisowe danie to ryba albo zupa pomidorowa :D
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: glammadame1990
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako:nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: www.glammdame1990.blogspot.com
email: ewaa_13@o2.pl
przepis: bardzo proste babeczki:
kupić gotowe słodkie kruche spody babeczek (dostępne np w tesco)
masa kajmakowa obojętnie smak według gustu
kostka kasi
słonecznik ( może być gotowy skarmelizowany ale nada się i zwyczajnie łuskany ;) )
Dżem koniecznie kwaśny
krem:
masę kajmakową zmiksować razem z margaryną na koniec dodać według uznania sporą ilość słonecznika
Do babeczek włożyć pół łyżeczki dżemu a na górę przez rękaw nałożyć masę i GOTOWE ;) pyszne i szybkie polecam serdecznie :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Julia Natalia
OdpowiedzUsuńBlogroll tak fashionery.blogspot.com
Lubię fb jako: Julka Wasielewska
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/fashionery/posts/697599380259747
Banerek na blogu: nie
email: julia.r.wasielewska@wp.pl
przepis: na Święta to ja tylko obiadki pichcę... gulasz zapiekany w borowikowym sosie zdecydowanie się nada :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Anna
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link:nie
Banerek na blogu: tak http://fotoelfikowo.blogspot.com/
email: anna.b.lempkowska@gmail.com
przepis: łosoś do tego sos z kurek. Nastepnie kurki układamy na łososiu wszystko zawijamuy cisto francuskie pieczemy do zarumienienia sie ciasta i włala ładnie i smacznie
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Patrycja B.
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb: nie
Banerek na blogu: tak http://patka847.blogspot.com/
email: patka9303@gmail.com
przepis: deser - trójkolorowe cudo :)
pisałam o tym deserze tutaj, podaję link http://patka847.blogspot.com/2013/12/48-deser.html
wybieram zestaw : fioletowy
Obserwuję jako: just_believe...
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: Kasia T...
Udostępniłam na fb nie
Banerek na blogu: tak http://just-click-to-heaven.blogspot.com/
email: just_believe.99@wp.pl
przepis: uważam, że przepisów z internetu wklejać nie ma sensu. Polecam torcik bezowy :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Doris
OdpowiedzUsuńBlogroll tak: http://tworczoscdoris.blogspot.com/
Lubię fb jako: Dorota Ś.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: http://tworczoscdoris.blogspot.com/
email: doris.xd@interia.pl
przepis: -
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako:Katarzyna Wierzba
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako:Katarzyna Wierzba
Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/katarzyna.wierzba1/posts/668332299885394
Banerek na blogu:nie
email:kaja350@vp.pl
przepis:Sałatka z tuńczyka.Ugotowany ryż,kukurydza,tuńczyk z puszki,na to jajka posiekane,majonez,starty ser żółty,ryz,majonez,kukurydza.Układamy warstwowo.Doprawiamy pieprzem,vegetą i solą :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Tiffany Blue
OdpowiedzUsuńBlogroll tak: http://tiffanyblueline.blogspot.com/
Lubię fb jako: Tiffany Blue
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/tiffanyblueline/posts/629120863811659
Banerek na blogu: http://tiffanyblueline.blogspot.com/
email: tiffanyblueblog@gmail.com
przepis:
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim:
Składniki:
-1 opakowanie ciasta francuskiego
-1 podwójna pierś z kurczaka
-paczka szpinkau
-kilka ząbków czosnku
-ser feta
-przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa itp.
Przygotowanie:
Filetujemy i czyścimy mięso. Kroimy je na cieńsze plastry, jak do roladki i znów na pół. Delikatnie przyprawiamy. Szpinak przygotowujemy na patelni, dodajemy czosnek i przyprawy, na koniec mieszamy go z fetą. Ciasto francuskie kroimy na 8 części, na każdej porcji układamy kurczaka i farsz ze szpinaku. Brzegi ciasta nakrawamy co 1cm na paseczki, dzięki temu zakładając je jak warkocz zamkniemy całą kieszonkę z kurczakiem w środku ;) Pieczemy ok 20min w piekarniku na 180C.
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: ma ra
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: nie mam fb
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: mara180893@gmail.com
przepis: hymm, wczoraj robiłam z mamą pierogi, ale moje zadanie polegało tylko na lepieniu, więc choćbym nawet chciała, przepisu nie znam - taka ze mnie kucharka hehe xD
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Felicity Gold
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: nie
Lubię fb jako: Emilia Wojtkowiak
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: http://szalonakosmetykoholiczka.blogspot.com/
email: emilia1367@wp.pl
przepis: takowym się nie podzielę, bo do gotowania mam dwie lewe ręce ;)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: vesp007er (vesper lizbark)
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://osobliwe.blogspot.com/
Lubię fb jako: Amelia JA
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/amelia.ja.393/posts/1461631787397739
Banerek na blogu: http://osobliwe.blogspot.com/
email: vesp007er@o2.pl
przepis:
Muffinki czekoladowe
Składniki:
Mąka pszenna - 40 dag
Soda oczyszczona - 1 płaska łyżeczka
Proszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczka
Cukier - 10 dag
Czekolada mleczna - 1 tabliczka
Jajka - 1
Maślanka - 180 ml
Olej - 125 ml
Sposób przygotowania:
Przygotuj dwie miski
Do pierwszej miski wsyp przesianą mąkę pszenną, sodę, proszek do pieczenia oraz cukier i wszystko dobrze wymieszaj
Do drugiej miski wbij jajko, roztrzep je, wlej maślankę i olej i wszystko dobrze wymieszaj
Mokre składniki wlej do suchych, dodaj pokruszoną czekoladę i wymieszaj, aby składniki się połączyły
Jeśli ciasto jest za gęste można dodać odrobinę maślanki
Foremki posmaruj tłuszczem i wysyp mąką krupczatką lub bułką tartą
Napełnij foremki ciastem do połowy
Piecz ok. 20 minut w temp. 180ºC
Aby sprawdzić czy muffinki są gotowe należy nakłuć je patyczkiem - jeżeli patyczek jest suchy po wyjęciu tzn. że są upieczone
Smacznego :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Angelika Strzałka
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: Angelika Strzałka
Udostępniłam na fb: nie
Banerek na blogu: nie
email: angelika.s.98@wp.pl
przepis: Zimne piwko? Nie - galaretka pomarańczowa ;))
Składniki:
1 galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa
400ml wody
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuścić w przegotowanej wodzie.
Przelać do szklanek ( pozostawić około 6 łyżek będzie ona później służyła jako pianka do "piwka")
Pozostawić do wystudzenia po czy wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Pozostałą część galaretki ubić mikserem na najwyższych obrotach aż do uzyskania pianki.
Nałożyć na stężałą galaretkę.
Podawać schłodzone "zimne piwko" :)
Z pewnością nabierze się nie jedna osoba!! ;)))
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Sheira
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: Anna Agnieszka S.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: anna.agnieszka.senko@gmail.com
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: maarto
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb: nie
Banerek na blogu: nie
email: guess.what@interia.pl
przepis: nie
wybieram zestaw: brązowy
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin -spełnienia wszystkich marzeń. Obserwuję jako Magdalena Kusio lubię na fb jako Magda Kusio udostępnienie na fb https://www.facebook.com/magda.kusio.9/posts/633266766736181 email magdalenakusio@gmail.com wybieram zestaw fioletowy Gotować niestety nie potrafię.
OdpowiedzUsuńObserwuję jako:bernadeta bomba
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako:Bernadetta Bomba
Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/bernadetta.bomba/posts/1444964105724464
Banerek na blogu:-
email:bernadetaaa@interia.pl
przepis:-
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Karolina Furgacz
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: Karolina Soczówka
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/karolina.furgacz.7/posts/188649207996067
Banerek na blogu:nie
email: karolina1990r@o2.pl
przepis: niestety nie mogę pomóc, nie cierpię gotować, ale moja specjalność to ryba pieczona na patelni :)
wybieram zestaw: brązowy jestem ciekawa tego pudełeczka z napisem henna :)
Obserwuję jako: Blood Angel
OdpowiedzUsuńBlogroll :Nie
Lubię fb jako: Jeanne Chan
Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/jeanne.chan.37/posts/717043868305971
Banerek na blogu: Nie
email: jeanne211@wp.pl
przepis: niestety nic nie wymyślę
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: alex.fsh
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: szylka56@gmail.com
przepis:Uwielbiam gotowac przepisów cała masa ale zaproponuję Ci coś takiego : Potrzebne będą tylko wafle tortowe i puree ziemiaczane (tu już wedle uznania każdy z pewnoscią wie jak się robi i wedle smaku z boczkiem i cebulką lub podsmażonym mięskiem. Najlepsze takie z jednosniowych gotowanych ziemniaków. I teraz uwaga : taką papkę rozsarowywujemy na waflach (tzn ja jednym waflu i nakładamy kolejnym i znowu smarujemy). tak by powstało coś a'la torcik. Jak już go mamy czekamy trocszkę aż wafle nasiąkną naszym puree. Potem zwijamy całość w roladkę . Znane mi się przypadki zwijania razem z np parówką lub czyms innym dowolnym znacznym kładzioną na wierzch. Otrzymaną roladkę wkładamy do lodówki. Przed imprezą kroimi w plasterki. Obsamażamy w panierce (albo bez jak kto woli) i podajemy na stół. ja preferuję z sosem tzatziki ;D
Wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Ola Grabkowska
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://aleksandra1308.blogspot.com/
Lubię fb jako: Wszystko dla kobiet
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: tak http://aleksandra1308.blogspot.com/
email: aleksandra1308@interia.pl
przepis: niestety nie przychodzi mi nic do głowy
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Rudaaa12
OdpowiedzUsuńBlogroll tak, www.rudaa12.blogspot.com
Lubię fb jako: rudaa12.blogspot.com
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: kornelia.wlosiak@gmail.com
przepis:
http://www.youtube.com/watch?v=wFP_UPmPKVY
<3
wybieram zestaw: fioletowy, w końcu to mój ulubiony kolor ;)
Obserwuję jako:Sylwia K
OdpowiedzUsuńBlogroll nie link:
Lubię fb jako:Sylwia Kaczmarek
Udostępniłam na fb link:
Banerek na blogu:
email:sylwka5559@gmail.com
przepis:
BLINY Z KAWIOREM (ROSJA) - składniki:
Rozczyn: 30 g drożdży
2 łyżki mąki
5 łyżek wody
1/2 łyżeczki cukru
szczypta soli
Ciasto: 200 g mąki (gryczanej
pszennej albo pół na pół)
3 jajka
około 2 szklanek mleka
6 łyżek masła
1 łyżeczka cukru
1/4 łyżeczki soli
BLINY Z KAWIOREM (ROSJA) - sposób przygotowania:
Przygotowujemy rozczyn: drożdże, cukier, sól i 2 łyżki mąki rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy. Po 10 minutach powinien znacznie zwiększyć swoją objętość. Ubijamy na sztywno pianę z białek. Mąkę przesiewamy i wsypujemy do dużej miski, zalewamy ciepłym mlekiem, starannie mieszamy, dodajemy żółtka, stopione masło, cukier, sól, wreszcie rozczyn. Jeszcze raz dokładnie mieszamy, łączymy z pianą, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwie-trzy godziny - ma podwoić swoją objętość. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła. Na średnim ogniu smażymy z dwóch stron grube, pulchne naleśniki o średnicy ok. 11 cm - na każdy z nich zużywamy dwie-trzy łyżki stołowe ciasta. Z tej ilości ciasta zrobimy ok. 40 blinów. Podajemy je na gorąco: po zdjęciu z patelni układamy w stos i przechowujemy owinięte w folię aluminiową w ciepłym piekarniku (150 st.C). Oprócz kawioru podajemy do blinów kwaśną gęstą śmietanę albo sos śmietanowo-koperkowy, rozpuszczone masło, a także inne delikatesy o zdecydowanym, słonym smaku: wędzonego łososia, śledzie w oleju, filety anchois, kapary. Dodatki serwuje się w oddzielnych naczyniach.
wybieram zestaw: fioletowy
Zapomniałam o tym, że wybieram zestaw fioletowy. :) (Marta Marple)
OdpowiedzUsuńObserwuję jako: Roksia
OdpowiedzUsuńBlogroll: NIE
Lubię fb jako: Nie ma nigdzie Twojego FB
Udostępniłam na fb link:
Banerek na blogu: http://kwiatowamodazycia.blogspot.com/
email: roksi426@interia.pl
przepis: Ciasto marchewkowe - składniki:
Składniki na ciasto:
3 jajka
190 g cukru brązowego - najlepszy pachnący wanilią
120 ml oleju słonecznikowego
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kardamonu sproszkowanego
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g orzechów włoskich i laskowych pokrojonych nie za drobno
200 g marchewki startej na grubej tarce krem cytrynowy: 200 g serka mascarpone łyżka miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru sok z połówki cytryny
Ciasto marchewkowe - sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Wyłożyć pergaminem blaszkę 21x24 cm. Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami (będzie piękny marchewkowy efekt wizualny). Orzechy posiekać. Mąkę wymieszać z przyprawami, sodą, proszkiem do pieczenia i solą.
W misce na dużych obrotach miksować całe jajka na puszystą masę. Dodać powoli cukier, nie przerywając ubijania. Wlewać cieniutkim strumieniem olej. Do masy dodać w trzech porcjach mąkę z przyprawami. Zmniejszyć obroty do minimum i dodać startą marchewkę, na koniec orzechy. Miksować tylko do połączenia składników. Przełożyć na blaszkę i piec 60 minut.
Upieczone ciasto ostudzić. Przygotować krem: wszystkie składniki razem wymieszać. Można miksować lub ucierać łyżką.
Przestudzone ciasto przeciąć wzdłuż na pół i posmarować połową kremu. Drugą połową posmarować wierzch. Pokroić na kwadraty i udekorować marcepanowymi marchewkami.
wybieram zestaw: Fioletowy
Obserwuję jako:Blondie.
OdpowiedzUsuńBlogroll /nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: kosmetykiblondie@onet.pl
przepis:Na zdrowo :) Zdrowe ciasto czekoladowe:
Mąka pełnoziarnista – 1/3 szklanki
Mąka pszenna – 1/3 szklanki
Brązowy cukier – 3/4 szklanki
Soda oczyszczona – 1 łyżeczka
Proszek do pieczenia – 3/4 łyżeczki
Cynamon – 1/4 łyżeczki
Sól – 1/4 łyżeczki
Kakao w proszku (naturalne) – 1/2 szklanki
Mus jabłkowy (naturalny, bez cukru) – 2/3 szklanki
1 jajko
Ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka
Starta marchewka – 1 szklanka
Wykonanie:
W jednej misce wymieszaj razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, kakao i sól. Dodaj mus jabłkowy, lekko ubite jajko, wanilię i startą marchewkę. Zmiksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.
Uzyskaną masę wlej do posmarowanej margaryną lub spryskanej olejem formy na babkę (z tulejką). Piecz około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. (Sprawdź wykałaczką czy ciasto jest gotowe).
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Edyta H.
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://allthesnuff.blogspot.com
Lubię fb jako: Edyta Hen....
Udostępniłam na fb link: -
Banerek na blogu: http://allthesnuff.blogspot.com
email: edytka249@poczta.onet.pl
przepis: -
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: emeralds
OdpowiedzUsuńLubię fb jako: -
Udostępniłam na fb link: -
Banerek na blogu: -
email: emeraldsandnutella@gmail.com
przepis: -
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Ania O
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link:----
Lubię fb jako:---
Udostępniłam na fb link:---
Banerek na blogu: kropeczkowo.blogspot.com
email: kropeczkowo.blogspot@gmail.com
przepis: ---
wybieram zestaw: brązowy
OdpowiedzUsuńObserwuję jako: Mary Wedz
Blogroll tak/nie link:nie
Lubię fb jako: Maria Wedz
Udostępniłam na fb link:nie
Banerek na blogu:nie
email: marei17@poczta.fm
przepis:brak
wybieram zestaw: fioletowy/
Obserwuję jako: frau
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://anusia93.blogspot.com/
Lubię fb jako: Anna Karolina Niemiec
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/anna.k.niemiec.3/posts/1408079992766362
Banerek na blogu: http://anusia93.blogspot.com/
email: a_nusia93@buziaczek.pl
przepis: bardzo imprezowa przekąska z tego przepisu http://jemcoumiem.pl/przepis-na-super-prosty-warkocz-z-brokulami-i-kurczakiem/
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Trixxi
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: nie mam bloga
Lubię fb jako: Agata W
Udostępniłam na fb link jako: Agata W
email: agata1600@tlen.pl
przepis: muffinki marchewskowe ;)
4 marchewki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki mąki
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
0,5 łyżeczki imbiru
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
3 duże jajka
W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Połączyć, dodać startą marchewkę. Nałożyć masę do foremek i wstawić na około 25 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika
wybieram zestaw: brązowy
OdpowiedzUsuńObserwuję jako: AniaSKF
Blogroll /nie link:
Lubię fb jako: Anna Pitala
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/anna.pitala.54/posts/1510918139133232
Banerek na blogu:
email: 11lip85@gmail.com
przepis: proste fale dunaju http://77dakota.blogspot.com/2012/11/fale-dunaju-szybkie-ciasto-na.html
wybieram zestaw: /brązowy
Obserwuję jako: Anita B.
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: Anita Barbara
Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/anita.barbara.37/posts/181645648700756
Banerek na blogu: Nie
email: anitabarbara35@gmail.com
Sałatka z restauracji, w której pracowałam latem:
dwa pęczki rzodkiewki, puszka groszku konserwowanego, por, 0,5 kg. pieczarek, majonez, śmietana, sól, pieprz i odrobina musztardy
Pieczarki należy umyć i obgotować w wodzie z dodatkiem cytryny lub octu winnego, a potem drobniutko posiekać. Wrzucić groszek ,posiekane rzodkiewki i por. Zalać wszystko doprawionym majonezem ze śmietaną. Pycha!
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: MD BŻ
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://groundbreaking-beauty.blogspot.com/
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: TAK http://groundbreaking-beauty.blogspot.com/
email: groundbreakingbeauty@gmail.com
przepis:-
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Pauuls
OdpowiedzUsuńBlogroll Nie
Lubię fb jako: Paulina P
Udostępniłam na fb link: Nie
Banerek na blogu: Tak http://pauuls.blogspot.com/
email: paulisia723@onet.pl
przepis:
wybieram zestaw: fioletowy/brązowy
Obserwuję jako: Agnieszka Jasińska
OdpowiedzUsuńFB:: Nie
Baner: NIE
e-mail: jasinskaaga77@wp.pl
przepis ----
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuje jako: Patrycja Lewandowska
OdpowiedzUsuńLubię jako : Patrycja Joanna Łubkowska
Udostepniłam na fb link: https://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fkosmetyczneszalenstwo.blogspot.com%2F2013%2F12%2Fkolorowe-rozdanie-urodzinowe.html%3Fspref%3Dfb&h=MAQG03pG-AQHCG9ia9Vnb2iJuuNbFxOEO5DfHeTTiy6-OzA&enc=AZOgbvv8yBlsO73ITdZzn-Q2lruhd-ExoZk_6G5GdX98N6Ti9O2BJbbArcCeT-YZ81eYDwI1Dty0hWyc_l0TodaW
email: patrycja.lewandowska6@gmail.com
przepis: widze ze jest t u duzo przepisow na muffinki wiec i ja dolaczam do grona. Podam przepis juz wypróbowany przeze mnie i ktory robie na sylwestra. Szybko i pysznie.
Składniki (na ok. 12 sztuk):
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- pół szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 dojrzałe banany
- 12 łyżeczek Nutelli
Banany rozgnieść dokładnie widelcem. Wymieszać osobno składniki suche i składniki mokre, połączyć, krótko mieszać (należy pamiętać o głównej zasadzie pieczenia muffin - im mniej dokładnie wymieszane ciasto, tym babeczki pulchniejsze). Nakładać do papilotek po łyżce ciasta, na to łyżeczkę Nutelli, zalać kolejną warstwą ciasta. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.
ps. nutelle mozna zamienic innym kremem czekoladowym np Kremusiem z biedronki :)
wybieram zestaw: brazowy
pozdrawiam :)
Obserwuję jako: Adżatka
OdpowiedzUsuńFb: Agata S.
Baner: tak http://agatasamulak.blogspot.com/
e-mail: adzii.asia@gmail.com
wybieram zestaw: brązowy
przepis: rolada szpinakowo-łosowioswa
1 op. szpinaku
1 serek homogenizowany (ja użyłam Turka)
1 op. wędzonego łososia w plastrach
2 ząbki czosnku lub łyżeczka chrzanu
4 jajka
sól, pieprz
Szpinak poddusić na patelni, dodać czosnek lub chrzan, odcedzić.
Do wystygniętego szpinaku dodać żółtka, z białek ubić pianę na sztywno i delikatnie połączyć ze szpinakiem.
Masę przełożyć do dużej formy do pieczenia ciasta (wyłożonej papierem).
Piec 15 min (180-200 stopni).
Po wyciągnięciu szpinak odłożyć do wystygnięcia. Posmarować całą powierzchnię serkiem, następnie ułożyć plastry łososia na serku. Zawinąć jak roladę i ściśle owinąć folią spożywczą. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Roladę kroimy w grube plastry i dekorujemy koperkiem.
Rolada jest lekka, a masa szpinakowa puszysta, pyszne połączenie.
Smacznego!
Uwielbiam ją!
Obserwuję jako: Magnitudoa
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb : nie
Udostępniłam na fb : nie
Banerek na blogu: nie
email: magnitudoa@gmail.com
przepis
Ciasteczka owsiane - bezglutenowe, wegańskie i słodzone owocami
2 średnie lub 3 małe banany
1/3 szkl. oleju
1 1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 ł. soli
1/2 ł. sody oczyszczonej
1 szkl. żurawiny suszonej (lub innych suszonych owoców)
1/2 szkl. orzechów włoskich (pokruszonych)
1/3 szkl. orzechów laskowych (pokrojonych)
1/4 szkl. słonecznika
2 szkl. płatków owsianych
W misce widelcem rozgniatamy banany (na gładką masę) dodajemy olej, cynamon, sól i sodę.
Mieszamy.
Kroimy orzechy i żurawinę dodajemy do miski, wraz ze słonecznikiem.
Mieszamy.
Dodajemy płatki owsiane, mieszamy i łyżeczką nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 15 minut
Ciasteczka wychodzą słodkie i pyszne.
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: ciaach
OdpowiedzUsuńBlogroll tak: http://healthylifestyleisthebestremedy.blogspot.com/
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: http://healthylifestyleisthebestremedy.blogspot.com/
email: angela320@vp.pl
przepis: do głowy przychodzą mi szaszłyki ;) składniki dowolne, np. mięso z kurczaka pokrojone w kostki, papryka, ogórek, cebula :) nadziewamy na patyczki i pieczemy w piekarniku :D mniam :) banalnie proste, mega sycace i zdrowe :)
wybieram zestaw fioletowy :)
Obserwuję jako: raeszka
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: nie
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: tak, http://raeszka.blogspot.com/
email: a.m.math@poczta.fm
przepis:
CHRUPIĄCE KĄSKI
SKŁADNIKI:
- 1 kg piersi z kurczaka,
- 1 większa cebula,
- 1,5 łyżki vegety,
- 2 łyżki oleju,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 jajka.
Kroimy pierś na 2-3 cm kawałki (mi bardziej smakowały takie cieńsze). Kroimy drobniutko cebulę. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy. Wkładamy na noc do lodówki.
Przed upieczeniem dodajemy jeszcze jedno jajko i mąki ziemniaczanej na tyle aby otrzymać konsystencję ciasta (lepiej jak będzie trochę gęstsze). Przy pieczeniu ma się zrobić chrupiąca skórka wokół mięsa.
Pieczemy na oleju jak placki na rumiano.
"Placuszki" są przepyszne. Wszystko super przechodzi przez noc przyprawami i są takie soczyste, pycha :).
wybieram zestaw: brązowy
OdpowiedzUsuńObserwuję jako:rudakita88
Blogroll tnie
Lubię fb jako:aleksandra u
Udostępniłam na fb link:nie
Banerek na blogu:nie
email:ruda_kita@gazeta.pl
przepis:karmel w puszce i prażony ryż- i kuleczkujemy(moje ulubione)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: agnieszkazg
OdpowiedzUsuńBlogroll, nie
Lubię fb jako: Agu Sia
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/agnieszkazg/posts/10202139225875604
Banerek na blogu: nie
email: agoooooosia@gmail.com
przepis: Potrzebujemy: bagietka, pomidory, czosnek, ser zółty, świeża bazylia. Pomidory kroimy na "papkę", czosnek przeciskamy przez praskę, ser tarkujemy na małych oczkach tarki, a bagietkę kroimy w małe kromeczki. Na bagietki nakładamy ser, zapiekamy przez chwilę w piekarniku (żeby bagietka była chrupiąca, a ser się roztopił). Wyciągamy, nakładamy na to wymieszany czosnek z pomidorami (solą i pieprzem), na to nakładamy kilka listków świeżej bazylii. Można podawać z sosem czosnkowym.
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: anioleek89
OdpowiedzUsuńBlogroll: tak http://anioleek89.blogspot.com/
Lubię fb jako: Marta P.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: anioleek89@gmail.com
przepis: -
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: misislipy
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: nie
Lubię fb jako: Sylwia Leik
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: sylwucha9991@gmail.com
przepis: Nic prostszego! Wystarczy kupić ciasto francuskie i nadziewać małe kieszonki czym tylko dusza zapragnie, na słodko lub słono. Ja uwielbiam wersję z kapustą i grzybami, albo szpinakiem i serem :) Smarujemy jajkiem i posymujemy płatkami migdałów, pieczemy jakieś 20 minut w 180'. Drugi przepis to grzanki: kupujemy bagietki czy też bułki paryskie, kroimy w plasterki i na dosłownie 3 minutki do piekarnika, aby troche stwardniały, wtedy nacieramy je masłem, czosnkiem albo posypujemy ulubionymi przyprawami. Znów piekarnik do 10 minut. Szybkie a jakże pyszne przekąski na imprezę. Do tego bardzo tanie i uniwersalne! Do tego ketchup i dip czosnkowy z jogurtu naturalnego i czosnku :)
wybieram zestaw: brązowy
Pozdrawiam Misi :)
Obserwuję jako: dobiezka
OdpowiedzUsuńBlogroll tak link: http://wlosowomi.blogspot.com/
Lubię fb jako: Marta Dob.
Udostępniłam na fb link: -
Banerek na blogu: -
email: dobiezka@o2.pl
przepis: Polecam: http://wlosowomi.blogspot.com/2013/11/najwspanialsze-rozdanie-kosmetyczne.html
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Ktoś ;D
OdpowiedzUsuńBlogroll : Nie :(
Lubię fb jako: Julia Aptacy
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/JAptacy/posts/431562430302659
Banerek na blogu: Nie :(
email: kotmaniek@gmail.com
przepis: nie mam ciekawego pomysłu :(
wybieram zestaw: brązowy
I pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńObserwuję jako:sylka sylkaa
Blogroll tak/nie link:
Lubię fb jako:
Udostępniłam na fb link:
Banerek na blogu:http://wszystkocozafree.blogspot.com/
email:blenda2007@o2.pl
przepis:
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: KamiluŚkaa
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://szaro--kolorowa.blogspot.com/
Lubię fb jako: Kamila T.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: tak http://szaro--kolorowa.blogspot.com/
email: kamiluskaa@interia.pl
przepis:
składniki na BISZKOPT:
- 5 jaj
- po 8 łyżek wody i oleju
- 1 szkl cukru
- 2 lyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szkl mąki
składniki na MASĘ:
-4 szkl mleka,
-budyń waniliowy
-1 szkl mąki
-1 jajko
- cukier waniliowy
- 3/4 szkl. cukru
- kostka margaryny
prócz biszkoptu i masy potrzeba:
- masę krówkową
-paczkę krakersów
- 0,5 l śmietany 30%
- śmietanę śnieżkę
1. Wykonanie BISZKOPTU: Wszystko wymieszać, piec przez 30-40 min w 170-180°. Zrobiony biszkopt przekroić na pół.
2. Wykonanie MASY: 1 szkl mleka, budyń waniliowy, 1 szkl mąki i jajko zmiksować. 3 szkl mleka, 3/4 szkl cukru, cukier waniliowy i margarynę zagotować. Po zmiksowaniu i zagotowaniu połączyć
3. Śmietanę śnieżkę ubić z 0,5 l śmietany 30%.
4. Przełożenia placka:
pół biszkoptu
masa (robiona)
biszkopt
masa krówkowa
krakersy
bita śmietana
Dodatkowo wierzch można posypać stratą czekoladą :)
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: be strong
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: Urszula T...
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/urszula.t........./posts/610076849053913
Banerek na blogu: www.badzsilna.blogspot.com
email: ula_408@o2.pl
przepis:
Czekoladowy mus na dwie nuty (uwielbiam go)
Czas przygotowania: 40 min.
Dla 6 osób
Składniki:
3 żółtka
1 jajko
3 łyżki stołowe cukru
200g czekolady gorzkiej Wedel lub 300g czekolady białej
200g śmietanki ubitej 30-36%
Przepis:
Żółtka z jajkiem połączyć razem w misce na jednolitą masę. Masę w misce ubijać rózgą, ogrzewając w kąpieli wodnej do temperatury około 80 stopni.
Ubitą masę należy ostudzić, po czym dodać do niej rozpuszczoną gorzką wedlowską czekoladę lub czekoladę białą (w zależności od wybranej wersji). Następnie masę delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Tak przygotowanym musem napełnić pucharki i pozostawić na dwie godziny w lodówce. Całość można udekorować czekoladą.
Dla osób pragnących odrobiny szaleństwa, polecamy, aby do musu dodać kilka kropli ostrego Tabasco (ilość wedle uznania), a całość udekorować domową konfiturą wiśniową. Po prostu pycha (i pali od środka!).
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Katarzyna Szafraniec
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: nie
Lubię fb jako: Kaśka Szafraniec
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: borsuk-testuje@blogspot.com
email: katarzyna_xd@interia.pl
przepis: lepiej nie.. ja i kuchnia to katastrofa - od kulinariów trzymam się z daleka :P
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Gabriela M-cz
OdpowiedzUsuńBlogroll : nie
Lubię fb jako: Gabriela Maniukowicz
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/gabriela.maniukowicz/posts/1389460547974173
Banerek na blogu: Nie
email: miluchhhhhha@gmail.com
przepis: Nie znam ciekawego którym się mogłabym podzielić :P u mnie w domu brat gotuje XD
wybieram zestaw: brązowy :)
Pozdrawiam
Obserwuję jako: setfiretotherain
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: Frozen malibu
Udostępniłam na fb link: -
Banerek na blogu: http://frozenmalibu.blogspot.com/
email: niezapominajki91@gmail.com
przepis: -
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Princessa Egoistka
OdpowiedzUsuńBlogroll : nie
Lubię fb jako: Wioleta R.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: wiola606@vp.pl
przepis: nie
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Princessa Egoistka
OdpowiedzUsuńBlogroll: nie
Lubię fb jako: Wioleta R.
Udostępniłam na fb link: nie
Banerek na blogu: nie
email: wiola606@vp.pl
przepis: nie
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Adrianna Karpowicz
OdpowiedzUsuńBlogroll tak http://pazurkiumyszy.blogspot.com/
Lubię fb jako: https://www.facebook.com/adrianna.karpowicz
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/adrianna.karpowicz
Banerek na blogu:http://pazurkiumyszy.blogspot.com/
email: adriannakarpowicz@gmail.com
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: Ciekawska Beti
OdpowiedzUsuńBlogroll nie
Lubię fb jako: Bernadetta Julia T
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/bernadettajulia.t/posts/1451361818420212
Banerek na blogu: -
email: blondbenita@onet.pl
przepis:
CIASTKA OWSIANE Z MIODEM
Składniki na ok. 40 niedużych ciasteczek:
2,5 szklanki płatków owsianych (najlepiej górskich- są zdrowsze niż błyskawiczne)
4 łyżki miodu (można więcej, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie wypieki)
0,5 szklanki mąki pszennej
100 g margaryny
kilka kropli aromatu waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
Masło rozgrzać w garnku (takim, by płatki zajmowały ok. połowę objętości garnka), dodać płatki i zarumienić (nie za długo, by się nie przypaliły).
Dodać miód oraz aromat i dokładnie wymieszać, zdjąć z palnika. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz rozbełtane jajka i dokładnie wymieszać.Ciasto nakładać łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem dopieczenia w niedużych odstępach, gdyż ciastka nie urosną. Piec ok. 15 minut w 160°C.
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako:Naughty Girl
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/http://joanna-giovanna.blogspot.com/
Lubię fb jako:Naughty Girl
Udostępniłam na fb link:nie
Banerek na blogu:http://joanna-giovanna.blogspot.com/
email:naughtygirl0106@interia.pl
przepis: szpinakowe placuchy :)
potrzebujemy:
1 paczka mrożonego, posiekanego szpinaku
1 jajko
2 białka
1/4 cebuli
1/2 startego ssera żółtego
łyżeczka papryki
łyżeczka soli
kilka ząbków czosnku
troszkę okruszków chleba albo bułki
Mieszamy wszystko i lepimy jak mielone. Smażymy 6 minut i voila !
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako:Sabii
OdpowiedzUsuńBlogroll tak link: isthemagichereforever.blogspot.com/
Lubię fb jako:Sabi S.
Udostępniłam na fb link:
Banerek na blogu:isthemagichereforever.blogspot.com/
email:sabela87@gmail.com
przepis:nie
wybieram zestaw: brązowy
Obserwuję jako: Katarzyna Kate
OdpowiedzUsuńBlogroll : nie
Lubię fb jako: Katarzyna Kate
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/katarzyna.kate.9699/posts/1447675285452033
Banerek na blogu: nie
email: panipieguska@interia.pl
przepis: Kanapeczki na imprezę:
Składniki:
- 3 bagietki
- 3 opakowania sera mozzarella
- 30 dkg szynki (parmeńskiej lub innej)
- 2 opakowania pomidorków koktajlowych
- oliwki czarne lub zielone
- oliwa z oliwek
- listki bazylii
- sol i pieprz
Sposób przygotowania:
Pokrojone kawałki bagietki skropić oliwą z oliwek, układać na nich plasterki mozzarelli, następnie kawałki szynki oraz krążki oliwek. Na wierzchu ułożyć listek bazylii, doprawić szczyptą soli i pieprzu.
wybieram zestaw: fioletowy
Obserwuję jako: kwiatowa isaura
OdpowiedzUsuńBlogroll tak/nie link: nie
Lubię fb jako: Zofia Zocha
Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/zofia.zocha.1/posts/1450129525207336
Banerek na blogu: nie mam bloga
email: zochazocha64@wp.pl
przepis: GOFRY!
0,5 kg mąki
4 jajka – osobno białka , osobno żółtka
0,4 litra mleka 2%
150 gramów masła – roztopionego
220 gramów cukru pudru
20 gramów proszku do pieczenia
szczypta cukru waniliowego
Żółtka utrzeć z cukrem w mikserze na gładką masę – a dokładnie – prawie na kogel mogel, do masy dodawać stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, mleko i roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać. Ubić białka na sztywno i delikatnie – łyżką a nie mikserem wymieszać z masą – dzięki temu gofry będą puszyste i chrupiące.
Smacznego!
wybieram zestaw: fioletowy