piątek, 13 grudnia 2013

*-*-*-*-*-* Kolorowe rozdanie urodzinowe *-*-*-*-*-*

Od wczoraj jestem starsza, i to aż o rok!
Myślałby kto ...






Z okazji tego, że się starzeję :P
przygotowałam dla Was rozdanie,
takie Mikołajkowo-urodzinowo-świąteczne






Nagrody są dwie
pierwsza fioletowa :)


w jej skład wchodzi:
-Regenerujący balsam do ciała Kolastyna
-Żel pod prysznic Balea
-Mydło w piance BBW Midnight Pomegrante
-Balea krem owocowy do rąk
-3 lakiery do paznokci safari
-2 cienie do powiek cherie


Nagroda druga
brązowa :)


W której skład wchodzi:

-Orginal Source płyn do kąpieli miętowo-czekoladowy
-Balea odżywka do włosów odbudowywująca
-Balsam do ciała BBW Vanilla Sugar
-Eveline gruboziarnisty peeling normalizujący
- mała maseczka wax
-brązowy lakier safari
-brązowy cień cherie


Warunki rozdania, standardowe
-Należy być obserwatorem bloga :) - obowiązkowo
-Można dodać blog do blogrolla
-Można polubić fanpage bloga na fb - klik -
-Można udostępnić na fb -
-Można umieścić baner rozdania w notce lub pasku bocznym na swoim blogu 

Dodatkowo, jak zwykle troszkę kulinarnie :) 
Poproszę , jeśli masz jakiś fajny świąteczny lub imprezowy przepis - czy na coś słodkiego czy wytrawnego, podziel się !

wzór zgłoszenia:

Obserwuję jako:
Blogroll tak/nie link:
Lubię fb jako:
Udostępniłam na fb link:
Banerek na blogu:
email:
przepis:
wybieram zestaw:  fioletowy/brązowy



Rozdanie trwa od dzisiaj do końca roku :)
czyli do Sylwestra, powodzenia :)

112 komentarzy:

  1. Obserwuję jako:paradoxa raz
    Lubię fb jako:Iwona B
    Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/iwona.ben.14
    Banerek na blogu:paradoxaraz.blogspot.com
    email:iwonab53@gmail.com
    przepis:waniliowe mufinki z sosem wiśniowym
    czekoladowy spód:90g mąki pszennej 140g gorzkiej czekolady 3szt jajka 100g masła 180g cukru
    masa serowa i sos wiśniowy:70dag zmielonego twarogu 3szt jajka 115g cukru pół laski wanilii 30dag wiśni 30g cukru 1łyżka mąki

    Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Następnie dodajemy przestygniętą czekoladę, a na koniec mąkę. Wszystko dokładnie łączymy. Masę czekoladową wlewamy do połowy foremek na muffinki.

    Zmielony twaróg miksujemy z jajkami, cukrem oraz ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii. Masę serową kładziemy na masę czekoladową. Muffinki pieczemy w 160 oC przez ok 15-20 min.

    Wypestkowane wiśnie zasypujemy cukrem i gotujemy. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, którą rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Płyn po woli wlewamy do wiśni i szybko mieszamy. Całość należy zagotować.

    Przestudzone muffinki polewamy sosem wiśniowym.

    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  2. Obserwuję jako: Iwona
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: http://iwonka-bloguje.blogspot.com/2013/12/bo-szczesciu-trzeba-pomoc.html
    email: iwonager8@interia.pl
    przepis: uważam, iż dobrą opcją na każdą imprezę jest fast food. Polecam zdrowszą i pyszną wersję pizzy zrobioną z mąki pełnoziarnistej oraz twarogu. Dokładny przepis i składniki podaję w notce na blogu: http://iwonka-bloguje.blogspot.com/2013/11/bo-fast-food-moze-byc-zdrowy.html :)
    Wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  3. Obserwuję jako: Milena M
    Lubię fb jako: Milena Mn
    Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/milena.mn.3/posts/618407998218110
    Banerek na blogu: nie
    email: millena90m@gmail.com
    przepis: nie przychodzi mi nic sprawdzonego do głowy, a przepisów z internetu wklejać nie ma sensu
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszystkiego dobrego z okazji urodzin :)
    Ja za 2 tygodnie robię roczek mojej córeczki więc też wertuję moje przepiśniki ;)

    Obserwuję jako: wkuferku
    Lubię fb jako: Ewelina Musiał
    Banerek na blogu: kuferku.blogspot.com
    email: musialewelina@interia.pl


    przepis:
    Hmmm… może skoro niedługo sylwester to zaproponuje Ci pyszne serowe muffiny - jest to moja wariacja na pyszną przekąskę do zimnego piwa lub ciepłego barszczyku (przepis jest mój i ukazał się w PP na styczeń ;)) .
    Foto tutaj: http://imageshack.us/a/img841/2582/yixn.jpg
    Smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Można dodać dowolne warzywa, kiełbasę, wędlinę czy mięso.

    Składniki na około 12 szt.
    * 300 gram mąki pszennej
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 150 gram margaryny
    * 1 jajko
    * ½ szklanki mleka(lub opcjonalnie piwa)
    * 150 gram startego żółtego sera(startego)
    * ulubione przyprawy (sól, pieprz, papryka, oregano)
    * 4 kopiate łyżki kukurydzy
    * jedna mała cebula
    * pół papryki w ulubionym kolorze
    * 30 dag pieczarek
    * ½ opakowania sera feta

    Margarynę rozpuścić. Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać w misce. Dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę, kukurydzę, cebulę pokrojoną w piórka, oraz pieczarki pokrojone w kostkę i podsmażona oraz 3/4 sera (grube oczko). Przyprawić według preferencji. Dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, jajko, wlać mleko lub opcjonalnie piwo. Wymieszać wszystko w misce i wykładać do foremek lub papilotek do 2/3 wysokości. Posypać pozostałym serem (małe oczko). Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Można podawać z ketchupem lub dipami.

    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. uwielbiam muffiny:D na pewno wypróbuję

      Usuń
  6. Obserwuję jako: Natalia
    Lubię fb jako: Natalia Chy
    Udostępniłam na fb link: NIE
    Banerek na blogu: TAK http://testujrazemzemna.blogspot.com/
    email: natalia.chylinska1998@wp.pl
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  7. Obserwuję jako: Olasiaaaa
    Lubię fb jako: Aleksandra B
    email: twojatequila@o2.pl
    przepis: Ja na święta proponuję dość nietypowo tartę z serem pleśniowym i brokułami, dokładnego przepisu nie będę podawać, bo ich w internecie jest setki, a składniki dodatkowe ( kurczak, suszone pomidory lub zamiana brokuł na szpinak ) można dobierać według upodobań, mam nadzieję, że kogoś zainspiruję i zachęce do świątecznych eksperymentów w kuchni.
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  8. Obserwuję jako: Nena
    Lubię fb jako: Nena w krainie kosmetyków
    Udostępniłam na fb link: NIE
    Banerek na blogu: NIE
    email: nenabeautyblog@gmail.com
    przepis: zawsze dobre francuskie ślimaczki (a'la pizzetki) - ciasto francuskie smarujesz sosem pomidorowym i posypujesz przyprawami (np. bazylią i oregano). Na to kładziesz dowolne dodatki - szynkę, salami, pomidory, paprykę, oliwki itd. i posypujesz tartą mozarellą. Następnie zwijasz wszystko w rulon i kroisz na krążki ok. 1-1,5cm grubości i do piekarnika :)
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako: Jolanta K.
    Lubię fb jako: -
    Udostępniłam na fb link: -
    Banerek na blogu: -
    email: jolciaa13035@wp.pl
    przepis: -
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  10. Obserwuję jako: madzia
    Lubię fb jako: Magdalena Jezierska
    Udostępniłam na fb link:-
    Banerek na blogu:-
    email: madzia3991@interia.eu
    przepis:-
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  11. Obserwuję jako: Martyna9476
    Lubię fb jako: -
    Udostępniłam na fb link: -
    Banerek na blogu: http://kosmetycznyblog.blogspot.com/p/blog-page.html
    email: Martyna9476@gmai.com
    przepis:
    Czekoladowa krajanka
    40 dag gorzkiej czekolady
    4 jajka
    1 3/4 szkl. cukru
    10 dag masła
    16 dag mielonych orzechów
    3/4 szkl. mąki
    Polewa:
    15 dag czekolady
    3/4 szkl. cukru pudru
    1 łyżka masła
    połówki orzechów włoskich do dekoracji
    Czekoladę pokroić na drobne kawałeczki, skropić wodą i roztopić nad parą.
    Jajka ubić z cukrem do białości. W gorącej czekoladzie rozpuścić masło, a następnie dodać jajka z cukrem. Domieszać mąkę i mielone orzechy.
    Blachę do pieczenie posmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować ciasto na grubość 2 cm i piec 15 min w temperaturze 170 st. C.
    Przygotować polewę. Czekoladę roztopić nad parą, dodać masło i cukier puder. Dobrze wymieszać. Ciasto pokroić w kostkę (porcje). Każdy kwadrat posmarować polewą i udekorować połówką orzecha.

    Jest to przepis na typowe bożonarodzeniowe ciasto, którego przygotowanie zajmie nam może ok. 20min + pieczenie (chyba, że sami rozdrabniamy orzechy to może troszkę dłużej :) ). W przepisie podane są aż 4 tabliczki czekolady, ale oczywiście możemy dać mniej. :) Konieczne jest pokrojenie ciasta gdy jest gorące bo później będziemy jest cisto z papierem do pieczenia (jak pierwszy raz je zrobiłam to tak się skończyło :) bo jest ona bardzo czekoladowe przez co jest bardzo zbite i później jest dodatkowo ciężko to zrobić. Jeśli nie lubisz orzechów to nie musisz ich dodawać, chociaż tych w cieście wcale nie czuć. :) Aha no i tak nie potrzebujesz proszku do pieczenia (dla mnie jest to zaskakujące). Miłego pieczenia. :)

    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  12. Obserwuję jako: Mediterranean
    Blogroll :nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: -
    Banerek na blogu: http://damulka.blogspot.com/p/rozdania-w-ktorych-biore-udzia.html
    email: d.stefaniak@onet.pl
    przepis: -
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  13. Obserwuję jako: soemi87
    Lubię fb jako: Katarzyna P.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: tak soemi87.blogspot.com
    email: soemi87@o2.pl
    wybieram zestaw: fioletowy
    przepis: To może sałatka?
    3 plastry ananasa pokrojone w kosteczkę, słoiczek selera naciowego, puszka kukurydzy, trochę startego sera żółtego, 4 -5 jajek, pęczek szczypiorku. sól, pieprze i majonez. Gotowe i pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Obserwuję jako: Virtual_girl933
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: pingwinowa@tlen.pl
    przepis: niestety żadnych ciekawych przepisów nie znam, bo aktualnie jestem na diecie i jem dość monotonnie proste dania z brązowym ryżem :)
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  15. Obserwuję jako Ewa Cieślak
    lubię na FB jako Ewa Cieslak Banaszek
    udostępniłam na FB nie
    baner na blogu tak http://kosmetycznieizpasja.blogspot.com/
    notka dodatkowo http://kosmetycznieizpasja.blogspot.com/2013/12/biore-udzia-w-konkursach-rozdaniach.html
    email ewacieslak007@gmail.com
    przepis... najczęściej robię moją ulubioną, ale sprawdzona i najłatwiejsza sałatkę z ananasem- kapusta pekińska, ananas, kurczak, kukurydza i majonez. Mało składników, ale sałatka prosta i banalna i pyszna przy okazji. Pekińską kroimy w paseczki drobne, ananasa w małe kawałki, kukurydzę wyrzucamy z puszki, podsmażamy kurczaka z przyprawą do kurczaka , dorzucamy, doprawiamy solą, pieprzem, majonezu i gotowe, pyszna...
    wybieram zestaw brazowy

    OdpowiedzUsuń
  16. Obserwuję jako: Rosa Nigris
    Blogroll NIE
    Lubię fb jako: Rosa Nigris
    Udostępniłam na fb link: na moim profilu, nadal nie umiem znaleźć adresu :<
    Banerek na blogu: http://reddespair.blogspot.com/
    email: rosanigris@gmail.com
    przepis: nie będę kopiować z internetu, podam przepis na moją ulubioną sałatkę, gotuję torebkę ryżu, kroję 4 gotowane jaja i ananasy (cała puszka), wrzucam tuńczyka (całe opakowanie), kroję kilka ogórków kiszonych i wrzucam puszkę kukurydzy, mieszam z majonezem i... mmm, pychota! :D
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  17. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !!:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Obserwuję jako: Anna Frąckowiak
    Lubie na fb:-
    Udostępniam na fb:-
    Baner:-
    Email: apetytnastyl.blog@gmail.com

    Przepis:sałatka cezar przepis mozna znalezc u mnie
    Zestaw fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  19. Obserwuję jako: Joanna Wróbel
    Blogroll: Tak, http://miszmasz-tematyczny.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Joanna Wróbel
    Udostępniłam na fb link: Nie.
    Banerek na blogu: Tak, http://miszmasz-tematyczny.blogspot.com/
    email: thetarantitla@gmail.com
    przepis: ---
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  20. Obserwuję jako: Ewa Skomorucha
    Blogroll - nie
    Lubię fb jako: Ewa Skomorucha
    Udostępniłam na fb link: NIE
    Banerek na blogu: NIE
    email: skomorucha.ewa@gmail.com
    przepis: NIE
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  21. Obserwuję jako: sylwka1128
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: Sylwia Sz
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: zadarmo1128.blogspot.com
    email: sylwiaszumowska@interia.pl
    przepis:NIE
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  22. Obserwuję jako: Agnieszka Wer...aka
    Blogroll tak/nie link: tak, coraz-mniej.blogspot.com
    Lubię fb jako: Agnieszka Wer...aka
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/Corazmniejblog/posts/420936628033638
    Banerek na blogu: coraz-mniej.blogspot.com
    email: coraz-mniej@o2.pl
    przepis: Generalnie jest to przepis raczej na imprezę :D dokładnie chodzi o alkożelki ;) Wsadzamy odpowiednią ilość żelków do miski, zalewamy je do połowy wódką/alkoholem jaki chcemy aby w nie wsiąknął i wsadzamy na noc do lodówki. Rano są 3x większe i mega alkoholowe, idealne na imprezę. Np. sylwestra! :)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  23. Obserwuję jako: malinka27
    Blogroll - Nie
    Lubię fb jako: Malwina Grygoruk
    Udostępniłam na fb link: Nie
    Banerek na blogu: Tak / http://malinka24.blogspot.com/
    email: malinka357951@wp.pl
    Przepis: Tak / http://malinka24.blogspot.com/2013/11/szybko-prosto-i-smacznie.html#more
    Zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  24. Obserwuję jako: GrabYooourGun
    Blogroll : nie
    Lubię fb jako: Marta Góra
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: martulaaa@gmail.com
    przepis: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/kurczak_palce_lizac PYSZNY!
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  25. Obserwuję jako: MAGDALENA URODA
    Lubię na fb jako: MAGDALENA URODA
    Udostępniam na fb link: -
    Banerek na bloku: -
    Email: maguro@wp.pl
    Przepis: paszteciki z ciasta francuskiego
    Wybieram zastaw: BRĄZOWY

    Przepis:
    - gotowe ciasto francuskie
    -pieczarki
    - kapusta kiszona
    - pieprz, sól, kucharek
    - duża cebula
    - sezam-
    - żółtko
    - olej

    Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do cebuli. Dusimy do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kapustę gotujemy do miękkości...odcedzamy i kroimy drobno. Pieczarki z cebulką i kapustą łączymy...doprawiamy do smaku pieprzem, kucharkiem i solą. Na ciasto francuskie ( pokrojone w kwadraty) układamy farsz. Zlepiamy z drugiego końca i lepimy jak pierogi ( można widelcem na brzegach ciasta docisnąć). Wierzch smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Wkładamy do piekarnika na 15 min.

    OdpowiedzUsuń
  26. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  27. Obserwuję jako: Justyna
    Blogroll tak/nie link: nie
    Lubię fb jako: Justyna B.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: justyna046@vp.pl
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń

  28. Obserwuję jako:szeriapple owoc
    Blogroll tak/nie link: nie
    Lubię fb jako:Ewelina Kochaniec
    Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/ewelina.kochaniec.1/posts/1389798497935735
    Banerek na blogu:nie
    email:szeriapple@gmail.com
    przepis: Ja staram się robić dużo rzeczy sama, oczywiście można kupić gotowe, ale przygotowanie samemu to oszczędność pieniędzy i sporo satysfakcji.Mogą to być np domowe nachosy z dipami. Zaczynam od zrobienia tortilli (mój ulubiony przepis to mąka pszenna+kukurydziana, 2 łyżki margaryny i gorąca woda), smażę placki, wycinam nachosy (jeżeli chcemy dodać jakieś zioła to proponuje dodać je do ciasta przed smażeniem) i piekę w piekarniku...Potem dorabiam guacamole i dip pomidorowy z chilli. Można pokroić na małe kawałki kiwi i banany, zanurzać je w rozpuszczonej czekoladzie i pozostawić do wyschnięcia. W leci robię sama suszone pomidory, są świetną przekąską, Koreczki oczywiście każdy zna, ja polecam wbić je w ananasa, efektownie wygladają:)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  29. Obserwuję jako: deedee_1
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: Martyna R.
    Udostępniłam na fb link: Nie
    Banerek na blogu: Nie
    email: marti8991@gmail.com
    przepis: Na święta zawsze robię blok czekoladowy - nic wymyślnego, ale po prostu go uwielbiam!
    Składniki(ja zawsze robię ,,na oko", ale właśnie w takich proporcjach):
    400 g mleka w proszku
    ok.200 g herbatników
    4 płaskie łyżki stołowe gorzkiego naturalnego kako
    1,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki mleka
    200 g masła
    Można dodać jeszcze rodzynki, orzechy, suszone owoce w zależności od preferencji.
    Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i czekamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier i kakao. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do otrzymania jednolitej masy. Dodajemy herbatniki i (opcjonalnie) inne dodatki. Przekładamy masę do foremki i odstawiamy do schłodzenia.
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  30. Obserwuję jako: Marta Cholewa
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: Marta_cholewa@interia.eu
    przepis: nie
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  31. Obserwuję jako: madzia71a
    email: madzia71a@wp.pl
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  32. Obserwuję jako: czerwona filiżanka
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: czerwona filiżanka
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=226641914175463&set=a.110977059075283.17606.100004889682126&type=1&theater
    Banerek na blogu: http://czerwonafilizanka.blogspot.com/
    email: czerwonafilizanka@gmail.com
    przepis: nie mam jakieos typowo świątecznego przepisu, kocham karpia ale nie ja go robię...
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  33. Obserwuję jako: Ewa Ewa
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: ewa_sn@o2.pl
    przepis: nie
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  34. Obserwuję jako: Goodtotry
    Blogroll tak: http://goodtotry.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Goodtotry
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: http://goodtotry.blogspot.com/
    email: goodtotry.ann@gmail.com
    przepis: Dla mnie na obiad świąteczny jak znalazł, ponieważ mam dość dań typu mięso, ziemniaki surówka. Nie będę wklejać, bo treści dużo a i zdjęcia potrzebne, aby dobrze wykonać dlatego zapraszam http://goodtotry.blogspot.com/2013/07/tarta-na-ciescie-francuskim-ze.html Przepis prosty, danie dla 4 osób i kosztuje 15 zł. Wszyscy zachwyceni smakiem więc polecam Ci gorąco. Jak nie w święta to zaraz po albo jako ciepły posiłek na imprezie dowolnej :)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  35. Obserwuję jako: Panna Mysia
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: Mysia Familia
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/pages/Mysia-Familia/552359958162494?ref=hl
    Banerek na blogu: http://mysia-familia.blogspot.com/p/konkursy-blogowe.html
    email: mycha148@op.pl
    wybieram zestaw: fioletowy

    Przepis na szybkie, proste i przepyszne muffinki czekoladowe:

    Składniki suche :
    1,5 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody oczyszczonej
    szklanka cukru pudru
    2 łyżki kakao
    1 czekolada

    Składniki mokre:
    szklanka mleka
    90 ml oleju ( czyli 18 łyżek stołowych)
    1 jajko

    Składniki sypkie dobrze wymieszać na sucho. Dodać do nich wszystkie składniki mokre i wymieszać (ja robię to łyżką, robot jest absolutnie zbędny). Dodać pokruszone kostki czekolady. Wlać do połowy wysokości foremek (kilku małych lub jednej większej). Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.

    OdpowiedzUsuń
  36. Obserwuję jako: Paulina Front
    Blogroll: niestety nie posiadam
    Lubię fb jako: Paulina Front
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/paulina.front.12
    Banerek na blogu: nie posiadam niestety
    email: puska15@op.pl
    wybieram zestaw: brązowy
    przepis: Imprezowe mega szybkie Mini Hot-dogi Paulinki :)

    Z racji tego, że uwielbiam imprezki, a wiadomo... Na imprezkach się popija i wiadomo, trzeba coś wrzucić na ząb żeby w głowie nie wirowało, daje mój ulubiony smakołyk, który po podaniu z talerzy znika w 5 min. Prosty a smaczny.

    Potrzebujesz: ciasto francuskie, parówki małe, ser żółty, przyprawy według uznania, proponuje w tym zioła, żółtko.
    Przygotowanie: parówki i ser żółty zawijamy w ciasto francuskie, posypujemy przyprawami, całość zawijamy. Rulonik smarujemy żółtkiem z jajka. Wkładamy do piekarnika na ok 180 stopni i pieczemy do zarumienienia ok 10-15 min. Wyjmujemy, dla dekoracji można posypać dodatkowo ziołami, położyć listek świeżej bazylii. Pycha. :D

    OdpowiedzUsuń
  37. Obserwuję jako: Marzena Próchniak
    Blogroll tak: http://marzena84beauty.blogspot.com
    Lubię fb jako: Marzena Próchniak
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/marzena.prochniak.56
    Banerek na blogu: http://marzena84beauty.blogspot.com
    email: marzena84p@wp.pl

    przepis: Sernik z piernikami, czyli coś świątecznego i sprawdzonego
    :)
    Do wykonania ciasta na tortownicę o średnicy 22 cm, będziemy potrzebowali: 50 dag sera półtłustego (może być gotowy zmielony), 1/3 kostki margaryny, 15 dag cukru pudru, 4 jaja, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 20 g budyniu śmietankowego bez cukru, 25 dag pierniczków w czekoladzie, które nie mają nadzienia.
    Jeśli nie mamy gotowego sera, mielimy go dwukrotnie w maszynce. Żółtka oddzielamy od białej, margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, jednolitą masę. Dodajemy kolejno po 1 żółtku i dalej ucieramy. Do utartej masy stopniowo dodajemy ser i mieszamy.
    Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Połowę sera przekładamy do tortownicy, następnie układamy pierniki w czekoladzie, następnie dokładamy resztę sera. Ciasto pieczemy ok. 1 godziny i 10 min. W temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu, studzimy je w lekko uchylonym piekarniku, następnie wkładamy do lodówki. Ciasto możemy polać czekoladą.

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  38. Obserwuję jako: Iwona Ka
    Blogroll nie
    Lubię fb jako:-
    Udostępniłam na fb link:-
    Banerek na blogu:-
    email: iwona399@tlen.pl
    przepis:-
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  39. Obserwuję jako: Dbająca
    Blogroll /nie :
    Lubię fb jako: niestety nie mam fb :(
    Udostępniłam na fb link:nie
    Banerek na blogu: www.dbambolubie.blogspot.com
    email: maartynamaartyna@gmail.com
    przepis: Niestety ale teraz bardzo uważam na to co jem,więc żadnych słodkości nie ma w moim menu : ( alee jak przychodzą znajomi to zawsze obieram wszystkie owoce jakie mam w domu kroje w kosteczke i do michy a następnie zalewam sosem bananowym zrobionym z bananów i jogurtu naturalnego : ) i każdy pałaszuje aż mu się uszy trzęsą :P
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  40. Obserwuję jako: Madzia Cz
    Blogroll tak/nie link: nie
    Lubię fb jako: Magdalena Cz.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: czmadzia7@gmail.com
    przepis: -
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  41. Obserwuję jako: WalkingOnAir
    Blogroll tak walkingonair-walkingonair.blogspot.com
    Lubię fb jako: Anna K.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: ankak1@poczta.onet.pl
    przepis: Przepyszne ciasto Rafaelo:

    Dół :
    - biszkopt biały

    Krem:
    -10 dag masła
    -10 dag margaryny ,,Palma"
    -5 dag cukru pudru
    -20 dag mleka w proszku
    -1 paczka wiórków migdałowych
    -2 ubite białka
    - 1/2 likieru kokosowego
    -1/2 kieliszka spirytusu
    -wiórki migdałowe i kokos do posypania

    Przygotowanie:
    -Masło i margarynę zetrzeć plus cukier puder plus dosypywać mleko plus wlać likier i spirytus
    plus piana z białek plus wiórki migdałowe (krem).
    -Wyłożyć krem na biszkopt.
    -Posypać kokosem i wiórkami migdałowymi.

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  42. Obserwuję jako: Sekrety naszego piękna
    Blogroll tak http://sekrety-naszego-piekna.blogspot.com
    Lubię fb jako: Katarzyna Ł
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: tak http://sekrety-naszego-piekna.blogspot.com
    email: kaasiczkaa@wp.pl
    przepis: Ciasto bananowe
    Ostatnio to mój zdecydowany faworyt, pyszny i szybki do zrobienia.
    Baza to : 3-4 mocno dojrzałe banany, 1,5 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody, 1 jajo, szczypta soli, 0,5 kostki margaryny.
    Banany rozgniatamy widelcem. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Jeśli nie chcemy nic więcej dodawać to ciasto już gotowe :)
    Przekładamy do keksówki i wrzucamy do piekarnika na godzinę na 175C.
    Ja zazwyczaj dorzucam jeszcze trochę wiórków kokosowych, orzechów włoskich, suszone morele, czy kawałki czekolady, wtedy jest jeszcze lepsze. No i dla łasucha jeszcze polewa czekoladowa :)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  43. Obserwuję jako: Aneta Poniatowska
    Blogroll tak/nie link:
    Lubię fb jako: Aneta Poniatowska
    Udostępniłam na fb link:
    Banerek na blogu: http://ausentedreams.blogspot.com/p/wasze-candy_4.html
    e mail a.w.poniatowska@o2.pl
    przepis- brak! Nie gotuję, nie piękę bo.. NIE UMIEM. Na święta gotuje moja mamusia:))
    zestaw filoteowy


    OdpowiedzUsuń
  44. Obserwuję jako: wiolkaa93
    Blogroll tak : http://mojepasje-wiolkaa93.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Magda N
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/magda.niewiadome/posts/536221633140890
    Banerek na blogu: http://mojepasje-wiolkaa93.blogspot.com/
    email: mojczyk@wp.pl
    przepis:--
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  45. Obserwuję jako: moooni-que
    Blogroll tak http://moooni-que.blogspot.com
    Lubię fb jako: ---
    Udostępniłam na fb link: ---
    Banerek na blogu: tak http://moooni-que.blogspot.com
    email: mon92@vp.pl
    przepis: hmmm może na coś łatwego, jako przystawka np na imprezę :)
    Szpinak w cieście francuskim.
    Nie jest to nic odkrywczego ale jest przepyszne :)

    Szpinak świeży lub mrożony smażymy, dodając 2 serki topione, kremowe, dodajemy do tego przyprawy, w tym czosnek i kiedy będziemy już mieć jednolitą konsystencję to zawijamy w ciasto francuskie. Najlepiej lepić trójkąty, jak pierogi :-) Z tym, że ciasto dzielimy na kwadraciki :-)
    Jeśli lubisz szpinak to polecam! :)

    Pozwól że podam Ci link, bo pisałam o nich tutaj:
    http://moooni-que.blogspot.com/2013/09/126-kulinarnie-szpinakowy-farsz-w.html

    I te papryczki też Ci polecam!
    http://moooni-que.blogspot.com/2013/08/115-kulinarnie-faszerowane-papryczki.html

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  46. Obserwuję jako: Donna
    Banerek na blogu: http://goldona.blogspot.com/
    email: goldonna@o2.pl
    przepis: na filmiku ciekawy przepis na Hot Dog na słodko z sosem czekoladowym i lodami :) http://www.youtube.com/watch?v=iZ1NUiXW89w
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  47. Obserwuję jako: Paula S .
    Blogroll : nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link:nie
    Banerek na blogu: TAK : http://land-of-bliss.blogspot.com/
    email: paulusia_s@op.pl
    przepis: niestety ale ja jestem niekulinarna :((
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  48. Obserwuję jako: alicjamagdalena
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: -
    Udostępniłam na fb link: -
    Banerek na blogu: http://transfuzjawyobrazen.blogspot.com/
    email: alkatraz007@o2.pl
    przepis: chętnie bym podała, ale kucharka to ze mnie słaba strasznie.. moje popisowe danie to ryba albo zupa pomidorowa :D
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  49. Obserwuję jako: glammadame1990
    Blogroll nie
    Lubię fb jako:nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: www.glammdame1990.blogspot.com
    email: ewaa_13@o2.pl

    przepis: bardzo proste babeczki:
    kupić gotowe słodkie kruche spody babeczek (dostępne np w tesco)
    masa kajmakowa obojętnie smak według gustu
    kostka kasi
    słonecznik ( może być gotowy skarmelizowany ale nada się i zwyczajnie łuskany ;) )
    Dżem koniecznie kwaśny

    krem:
    masę kajmakową zmiksować razem z margaryną na koniec dodać według uznania sporą ilość słonecznika

    Do babeczek włożyć pół łyżeczki dżemu a na górę przez rękaw nałożyć masę i GOTOWE ;) pyszne i szybkie polecam serdecznie :)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  50. Obserwuję jako: Julia Natalia
    Blogroll tak fashionery.blogspot.com
    Lubię fb jako: Julka Wasielewska
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/fashionery/posts/697599380259747
    Banerek na blogu: nie
    email: julia.r.wasielewska@wp.pl
    przepis: na Święta to ja tylko obiadki pichcę... gulasz zapiekany w borowikowym sosie zdecydowanie się nada :)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  51. Obserwuję jako: Anna
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link:nie
    Banerek na blogu: tak http://fotoelfikowo.blogspot.com/
    email: anna.b.lempkowska@gmail.com
    przepis: łosoś do tego sos z kurek. Nastepnie kurki układamy na łososiu wszystko zawijamuy cisto francuskie pieczemy do zarumienienia sie ciasta i włala ładnie i smacznie
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  52. Obserwuję jako: Patrycja B.
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb: nie
    Banerek na blogu: tak http://patka847.blogspot.com/
    email: patka9303@gmail.com
    przepis: deser - trójkolorowe cudo :)
    pisałam o tym deserze tutaj, podaję link http://patka847.blogspot.com/2013/12/48-deser.html
    wybieram zestaw : fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  53. Obserwuję jako: just_believe...
    Lubię fb jako: Kasia T...
    Udostępniłam na fb nie
    Banerek na blogu: tak http://just-click-to-heaven.blogspot.com/
    email: just_believe.99@wp.pl
    przepis: uważam, że przepisów z internetu wklejać nie ma sensu. Polecam torcik bezowy :)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  54. Obserwuję jako: Doris
    Blogroll tak: http://tworczoscdoris.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Dorota Ś.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: http://tworczoscdoris.blogspot.com/
    email: doris.xd@interia.pl
    przepis: -
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  55. Obserwuję jako:Katarzyna Wierzba
    Blogroll nie
    Lubię fb jako:Katarzyna Wierzba
    Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/katarzyna.wierzba1/posts/668332299885394
    Banerek na blogu:nie
    email:kaja350@vp.pl
    przepis:Sałatka z tuńczyka.Ugotowany ryż,kukurydza,tuńczyk z puszki,na to jajka posiekane,majonez,starty ser żółty,ryz,majonez,kukurydza.Układamy warstwowo.Doprawiamy pieprzem,vegetą i solą :)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  56. Obserwuję jako: Tiffany Blue
    Blogroll tak: http://tiffanyblueline.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Tiffany Blue
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/tiffanyblueline/posts/629120863811659
    Banerek na blogu: http://tiffanyblueline.blogspot.com/
    email: tiffanyblueblog@gmail.com
    przepis:
    Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim:
    Składniki:
    -1 opakowanie ciasta francuskiego
    -1 podwójna pierś z kurczaka
    -paczka szpinkau
    -kilka ząbków czosnku
    -ser feta
    -przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa itp.

    Przygotowanie:
    Filetujemy i czyścimy mięso. Kroimy je na cieńsze plastry, jak do roladki i znów na pół. Delikatnie przyprawiamy. Szpinak przygotowujemy na patelni, dodajemy czosnek i przyprawy, na koniec mieszamy go z fetą. Ciasto francuskie kroimy na 8 części, na każdej porcji układamy kurczaka i farsz ze szpinaku. Brzegi ciasta nakrawamy co 1cm na paseczki, dzięki temu zakładając je jak warkocz zamkniemy całą kieszonkę z kurczakiem w środku ;) Pieczemy ok 20min w piekarniku na 180C.
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  57. Obserwuję jako: ma ra
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: nie mam fb
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: mara180893@gmail.com
    przepis: hymm, wczoraj robiłam z mamą pierogi, ale moje zadanie polegało tylko na lepieniu, więc choćbym nawet chciała, przepisu nie znam - taka ze mnie kucharka hehe xD
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  58. Obserwuję jako: Felicity Gold
    Blogroll tak/nie link: nie
    Lubię fb jako: Emilia Wojtkowiak
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: http://szalonakosmetykoholiczka.blogspot.com/
    email: emilia1367@wp.pl
    przepis: takowym się nie podzielę, bo do gotowania mam dwie lewe ręce ;)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  59. Obserwuję jako: vesp007er (vesper lizbark)
    Blogroll tak http://osobliwe.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Amelia JA
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/amelia.ja.393/posts/1461631787397739
    Banerek na blogu: http://osobliwe.blogspot.com/
    email: vesp007er@o2.pl
    przepis:

    Muffinki czekoladowe

    Składniki:
    Mąka pszenna - 40 dag
    Soda oczyszczona - 1 płaska łyżeczka
    Proszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczka
    Cukier - 10 dag
    Czekolada mleczna - 1 tabliczka
    Jajka - 1
    Maślanka - 180 ml
    Olej - 125 ml

    Sposób przygotowania:
    Przygotuj dwie miski
    Do pierwszej miski wsyp przesianą mąkę pszenną, sodę, proszek do pieczenia oraz cukier i wszystko dobrze wymieszaj
    Do drugiej miski wbij jajko, roztrzep je, wlej maślankę i olej i wszystko dobrze wymieszaj
    Mokre składniki wlej do suchych, dodaj pokruszoną czekoladę i wymieszaj, aby składniki się połączyły
    Jeśli ciasto jest za gęste można dodać odrobinę maślanki
    Foremki posmaruj tłuszczem i wysyp mąką krupczatką lub bułką tartą
    Napełnij foremki ciastem do połowy
    Piecz ok. 20 minut w temp. 180ºC
    Aby sprawdzić czy muffinki są gotowe należy nakłuć je patyczkiem - jeżeli patyczek jest suchy po wyjęciu tzn. że są upieczone
    Smacznego :)

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  60. Obserwuję jako: Angelika Strzałka
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: Angelika Strzałka
    Udostępniłam na fb: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: angelika.s.98@wp.pl
    przepis: Zimne piwko? Nie - galaretka pomarańczowa ;))
    Składniki:
    1 galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa
    400ml wody

    Przygotowanie:
    Galaretkę rozpuścić w przegotowanej wodzie.
    Przelać do szklanek ( pozostawić około 6 łyżek będzie ona później służyła jako pianka do "piwka")
    Pozostawić do wystudzenia po czy wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
    Pozostałą część galaretki ubić mikserem na najwyższych obrotach aż do uzyskania pianki.
    Nałożyć na stężałą galaretkę.

    Podawać schłodzone "zimne piwko" :)
    Z pewnością nabierze się nie jedna osoba!! ;)))
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  61. Obserwuję jako: Sheira
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: Anna Agnieszka S.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: anna.agnieszka.senko@gmail.com
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  62. Obserwuję jako: maarto
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: guess.what@interia.pl
    przepis: nie
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  63. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin -spełnienia wszystkich marzeń. Obserwuję jako Magdalena Kusio lubię na fb jako Magda Kusio udostępnienie na fb https://www.facebook.com/magda.kusio.9/posts/633266766736181 email magdalenakusio@gmail.com wybieram zestaw fioletowy Gotować niestety nie potrafię.

    OdpowiedzUsuń
  64. Obserwuję jako:bernadeta bomba
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako:Bernadetta Bomba
    Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/bernadetta.bomba/posts/1444964105724464
    Banerek na blogu:-
    email:bernadetaaa@interia.pl
    przepis:-
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  65. Obserwuję jako: Karolina Furgacz
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: Karolina Soczówka
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/karolina.furgacz.7/posts/188649207996067
    Banerek na blogu:nie
    email: karolina1990r@o2.pl
    przepis: niestety nie mogę pomóc, nie cierpię gotować, ale moja specjalność to ryba pieczona na patelni :)
    wybieram zestaw: brązowy jestem ciekawa tego pudełeczka z napisem henna :)

    OdpowiedzUsuń
  66. Obserwuję jako: Blood Angel
    Blogroll :Nie
    Lubię fb jako: Jeanne Chan
    Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/jeanne.chan.37/posts/717043868305971
    Banerek na blogu: Nie
    email: jeanne211@wp.pl
    przepis: niestety nic nie wymyślę
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  67. Obserwuję jako: alex.fsh
    Blogroll tak/nie link: nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: szylka56@gmail.com
    przepis:Uwielbiam gotowac przepisów cała masa ale zaproponuję Ci coś takiego : Potrzebne będą tylko wafle tortowe i puree ziemiaczane (tu już wedle uznania każdy z pewnoscią wie jak się robi i wedle smaku z boczkiem i cebulką lub podsmażonym mięskiem. Najlepsze takie z jednosniowych gotowanych ziemniaków. I teraz uwaga : taką papkę rozsarowywujemy na waflach (tzn ja jednym waflu i nakładamy kolejnym i znowu smarujemy). tak by powstało coś a'la torcik. Jak już go mamy czekamy trocszkę aż wafle nasiąkną naszym puree. Potem zwijamy całość w roladkę . Znane mi się przypadki zwijania razem z np parówką lub czyms innym dowolnym znacznym kładzioną na wierzch. Otrzymaną roladkę wkładamy do lodówki. Przed imprezą kroimi w plasterki. Obsamażamy w panierce (albo bez jak kto woli) i podajemy na stół. ja preferuję z sosem tzatziki ;D
    Wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  68. Obserwuję jako: Ola Grabkowska
    Blogroll tak http://aleksandra1308.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Wszystko dla kobiet
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: tak http://aleksandra1308.blogspot.com/
    email: aleksandra1308@interia.pl
    przepis: niestety nie przychodzi mi nic do głowy
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  69. Obserwuję jako: Rudaaa12
    Blogroll tak, www.rudaa12.blogspot.com
    Lubię fb jako: rudaa12.blogspot.com
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: kornelia.wlosiak@gmail.com
    przepis:

    http://www.youtube.com/watch?v=wFP_UPmPKVY


    <3

    wybieram zestaw: fioletowy, w końcu to mój ulubiony kolor ;)

    OdpowiedzUsuń
  70. Obserwuję jako:Sylwia K
    Blogroll nie link:
    Lubię fb jako:Sylwia Kaczmarek
    Udostępniłam na fb link:
    Banerek na blogu:
    email:sylwka5559@gmail.com
    przepis:
    BLINY Z KAWIOREM (ROSJA) - składniki:
    Rozczyn: 30 g drożdży
    2 łyżki mąki
    5 łyżek wody
    1/2 łyżeczki cukru
    szczypta soli
    Ciasto: 200 g mąki (gryczanej
    pszennej albo pół na pół)
    3 jajka
    około 2 szklanek mleka
    6 łyżek masła
    1 łyżeczka cukru
    1/4 łyżeczki soli
    BLINY Z KAWIOREM (ROSJA) - sposób przygotowania:
    Przygotowujemy rozczyn: drożdże, cukier, sól i 2 łyżki mąki rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy. Po 10 minutach powinien znacznie zwiększyć swoją objętość. Ubijamy na sztywno pianę z białek. Mąkę przesiewamy i wsypujemy do dużej miski, zalewamy ciepłym mlekiem, starannie mieszamy, dodajemy żółtka, stopione masło, cukier, sól, wreszcie rozczyn. Jeszcze raz dokładnie mieszamy, łączymy z pianą, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwie-trzy godziny - ma podwoić swoją objętość. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła. Na średnim ogniu smażymy z dwóch stron grube, pulchne naleśniki o średnicy ok. 11 cm - na każdy z nich zużywamy dwie-trzy łyżki stołowe ciasta. Z tej ilości ciasta zrobimy ok. 40 blinów. Podajemy je na gorąco: po zdjęciu z patelni układamy w stos i przechowujemy owinięte w folię aluminiową w ciepłym piekarniku (150 st.C). Oprócz kawioru podajemy do blinów kwaśną gęstą śmietanę albo sos śmietanowo-koperkowy, rozpuszczone masło, a także inne delikatesy o zdecydowanym, słonym smaku: wędzonego łososia, śledzie w oleju, filety anchois, kapary. Dodatki serwuje się w oddzielnych naczyniach.

    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  71. Zapomniałam o tym, że wybieram zestaw fioletowy. :) (Marta Marple)

    OdpowiedzUsuń
  72. Obserwuję jako: Roksia
    Blogroll: NIE
    Lubię fb jako: Nie ma nigdzie Twojego FB
    Udostępniłam na fb link:
    Banerek na blogu: http://kwiatowamodazycia.blogspot.com/
    email: roksi426@interia.pl
    przepis: Ciasto marchewkowe - składniki:

    Składniki na ciasto:
    3 jajka
    190 g cukru brązowego - najlepszy pachnący wanilią
    120 ml oleju słonecznikowego
    200 g mąki pszennej
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka kardamonu sproszkowanego
    1 łyżeczka sody
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100 g orzechów włoskich i laskowych pokrojonych nie za drobno
    200 g marchewki startej na grubej tarce krem cytrynowy: 200 g serka mascarpone łyżka miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru sok z połówki cytryny

    Ciasto marchewkowe - sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Wyłożyć pergaminem blaszkę 21x24 cm. Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami (będzie piękny marchewkowy efekt wizualny). Orzechy posiekać. Mąkę wymieszać z przyprawami, sodą, proszkiem do pieczenia i solą.
    W misce na dużych obrotach miksować całe jajka na puszystą masę. Dodać powoli cukier, nie przerywając ubijania. Wlewać cieniutkim strumieniem olej. Do masy dodać w trzech porcjach mąkę z przyprawami. Zmniejszyć obroty do minimum i dodać startą marchewkę, na koniec orzechy. Miksować tylko do połączenia składników. Przełożyć na blaszkę i piec 60 minut.
    Upieczone ciasto ostudzić. Przygotować krem: wszystkie składniki razem wymieszać. Można miksować lub ucierać łyżką.
    Przestudzone ciasto przeciąć wzdłuż na pół i posmarować połową kremu. Drugą połową posmarować wierzch. Pokroić na kwadraty i udekorować marcepanowymi marchewkami.
    wybieram zestaw: Fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  73. Obserwuję jako:Blondie.
    Blogroll /nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: kosmetykiblondie@onet.pl
    przepis:Na zdrowo :) Zdrowe ciasto czekoladowe:
    Mąka pełnoziarnista – 1/3 szklanki
    Mąka pszenna – 1/3 szklanki
    Brązowy cukier – 3/4 szklanki
    Soda oczyszczona – 1 łyżeczka
    Proszek do pieczenia – 3/4 łyżeczki
    Cynamon – 1/4 łyżeczki
    Sól – 1/4 łyżeczki
    Kakao w proszku (naturalne) – 1/2 szklanki
    Mus jabłkowy (naturalny, bez cukru) – 2/3 szklanki
    1 jajko
    Ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka
    Starta marchewka – 1 szklanka
    Wykonanie:

    W jednej misce wymieszaj razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, kakao i sól. Dodaj mus jabłkowy, lekko ubite jajko, wanilię i startą marchewkę. Zmiksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.

    Uzyskaną masę wlej do posmarowanej margaryną lub spryskanej olejem formy na babkę (z tulejką). Piecz około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. (Sprawdź wykałaczką czy ciasto jest gotowe).
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  74. Obserwuję jako: Edyta H.
    Blogroll tak http://allthesnuff.blogspot.com
    Lubię fb jako: Edyta Hen....
    Udostępniłam na fb link: -
    Banerek na blogu: http://allthesnuff.blogspot.com
    email: edytka249@poczta.onet.pl
    przepis: -
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  75. Obserwuję jako: emeralds
    Lubię fb jako: -
    Udostępniłam na fb link: -
    Banerek na blogu: -
    email: emeraldsandnutella@gmail.com
    przepis: -
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  76. Obserwuję jako: Ania O
    Blogroll tak/nie link:----
    Lubię fb jako:---
    Udostępniłam na fb link:---
    Banerek na blogu: kropeczkowo.blogspot.com
    email: kropeczkowo.blogspot@gmail.com
    przepis: ---
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń

  77. Obserwuję jako: Mary Wedz
    Blogroll tak/nie link:nie
    Lubię fb jako: Maria Wedz
    Udostępniłam na fb link:nie
    Banerek na blogu:nie
    email: marei17@poczta.fm
    przepis:brak
    wybieram zestaw: fioletowy/

    OdpowiedzUsuń
  78. Obserwuję jako: frau
    Blogroll tak http://anusia93.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Anna Karolina Niemiec
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/anna.k.niemiec.3/posts/1408079992766362
    Banerek na blogu: http://anusia93.blogspot.com/
    email: a_nusia93@buziaczek.pl
    przepis: bardzo imprezowa przekąska z tego przepisu http://jemcoumiem.pl/przepis-na-super-prosty-warkocz-z-brokulami-i-kurczakiem/
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  79. Obserwuję jako: Trixxi
    Blogroll tak/nie link: nie mam bloga
    Lubię fb jako: Agata W
    Udostępniłam na fb link jako: Agata W
    email: agata1600@tlen.pl

    przepis: muffinki marchewskowe ;)
    4 marchewki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 szklanki mąki
    0,5 łyżeczki sody
    1 łyżeczka cynamonu
    0,5 łyżeczki imbiru
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    3 duże jajka
    W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Połączyć, dodać startą marchewkę. Nałożyć masę do foremek i wstawić na około 25 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń

  80. Obserwuję jako: AniaSKF
    Blogroll /nie link:
    Lubię fb jako: Anna Pitala
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/anna.pitala.54/posts/1510918139133232
    Banerek na blogu:
    email: 11lip85@gmail.com
    przepis: proste fale dunaju http://77dakota.blogspot.com/2012/11/fale-dunaju-szybkie-ciasto-na.html
    wybieram zestaw: /brązowy

    OdpowiedzUsuń
  81. Obserwuję jako: Anita B.
    Blogroll nie

    Lubię fb jako: Anita Barbara

    Udostępniłam na fb link:https://www.facebook.com/anita.barbara.37/posts/181645648700756

    Banerek na blogu: Nie

    email: anitabarbara35@gmail.com

    Sałatka z restauracji, w której pracowałam latem:
    dwa pęczki rzodkiewki, puszka groszku konserwowanego, por, 0,5 kg. pieczarek, majonez, śmietana, sól, pieprz i odrobina musztardy

    Pieczarki należy umyć i obgotować w wodzie z dodatkiem cytryny lub octu winnego, a potem drobniutko posiekać. Wrzucić groszek ,posiekane rzodkiewki i por. Zalać wszystko doprawionym majonezem ze śmietaną. Pycha!

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  82. Obserwuję jako: MD BŻ
    Blogroll tak http://groundbreaking-beauty.blogspot.com/
    Lubię fb jako: nie

    Udostępniłam na fb link: nie

    Banerek na blogu: TAK http://groundbreaking-beauty.blogspot.com/

    email: groundbreakingbeauty@gmail.com

    przepis:-

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  83. Obserwuję jako: Pauuls
    Blogroll Nie
    Lubię fb jako: Paulina P
    Udostępniłam na fb link: Nie
    Banerek na blogu: Tak http://pauuls.blogspot.com/
    email: paulisia723@onet.pl
    przepis:
    wybieram zestaw: fioletowy/brązowy

    OdpowiedzUsuń
  84. Obserwuję jako: Agnieszka Jasińska
    FB:: Nie
    Baner: NIE
    e-mail: jasinskaaga77@wp.pl
    przepis ----
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  85. Obserwuje jako: Patrycja Lewandowska
    Lubię jako : Patrycja Joanna Łubkowska
    Udostepniłam na fb link: https://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fkosmetyczneszalenstwo.blogspot.com%2F2013%2F12%2Fkolorowe-rozdanie-urodzinowe.html%3Fspref%3Dfb&h=MAQG03pG-AQHCG9ia9Vnb2iJuuNbFxOEO5DfHeTTiy6-OzA&enc=AZOgbvv8yBlsO73ITdZzn-Q2lruhd-ExoZk_6G5GdX98N6Ti9O2BJbbArcCeT-YZ81eYDwI1Dty0hWyc_l0TodaW
    email: patrycja.lewandowska6@gmail.com
    przepis: widze ze jest t u duzo przepisow na muffinki wiec i ja dolaczam do grona. Podam przepis juz wypróbowany przeze mnie i ktory robie na sylwestra. Szybko i pysznie.
    Składniki (na ok. 12 sztuk):
    - 2 szklanki mąki
    - pół szklanki cukru
    - opakowanie cukru waniliowego
    - 1 łyżeczka sody
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - pół szklanki oleju
    - 1 szklanka mleka
    - 2 jajka
    - 2 dojrzałe banany
    - 12 łyżeczek Nutelli

    Banany rozgnieść dokładnie widelcem. Wymieszać osobno składniki suche i składniki mokre, połączyć, krótko mieszać (należy pamiętać o głównej zasadzie pieczenia muffin - im mniej dokładnie wymieszane ciasto, tym babeczki pulchniejsze). Nakładać do papilotek po łyżce ciasta, na to łyżeczkę Nutelli, zalać kolejną warstwą ciasta. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.
    ps. nutelle mozna zamienic innym kremem czekoladowym np Kremusiem z biedronki :)
    wybieram zestaw: brazowy


    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  86. Obserwuję jako: Adżatka
    Fb: Agata S.
    Baner: tak http://agatasamulak.blogspot.com/
    e-mail: adzii.asia@gmail.com
    wybieram zestaw: brązowy
    przepis: rolada szpinakowo-łosowioswa
    1 op. szpinaku
    1 serek homogenizowany (ja użyłam Turka)
    1 op. wędzonego łososia w plastrach
    2 ząbki czosnku lub łyżeczka chrzanu
    4 jajka
    sól, pieprz
    Szpinak poddusić na patelni, dodać czosnek lub chrzan, odcedzić.
    Do wystygniętego szpinaku dodać żółtka, z białek ubić pianę na sztywno i delikatnie połączyć ze szpinakiem.
    Masę przełożyć do dużej formy do pieczenia ciasta (wyłożonej papierem).
    Piec 15 min (180-200 stopni).
    Po wyciągnięciu szpinak odłożyć do wystygnięcia. Posmarować całą powierzchnię serkiem, następnie ułożyć plastry łososia na serku. Zawinąć jak roladę i ściśle owinąć folią spożywczą. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
    Roladę kroimy w grube plastry i dekorujemy koperkiem.
    Rolada jest lekka, a masa szpinakowa puszysta, pyszne połączenie.
    Smacznego!
    Uwielbiam ją!

    OdpowiedzUsuń
  87. Obserwuję jako: Magnitudoa
    Blogroll nie
    Lubię fb : nie
    Udostępniłam na fb : nie
    Banerek na blogu: nie
    email: magnitudoa@gmail.com
    przepis
    Ciasteczka owsiane - bezglutenowe, wegańskie i słodzone owocami

    2 średnie lub 3 małe banany
    1/3 szkl. oleju
    1 1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 ł. soli
    1/2 ł. sody oczyszczonej
    1 szkl. żurawiny suszonej (lub innych suszonych owoców)
    1/2 szkl. orzechów włoskich (pokruszonych)
    1/3 szkl. orzechów laskowych (pokrojonych)
    1/4 szkl. słonecznika
    2 szkl. płatków owsianych

    W misce widelcem rozgniatamy banany (na gładką masę) dodajemy olej, cynamon, sól i sodę.
    Mieszamy.
    Kroimy orzechy i żurawinę dodajemy do miski, wraz ze słonecznikiem.
    Mieszamy.
    Dodajemy płatki owsiane, mieszamy i łyżeczką nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Pieczemy ok. 15 minut

    Ciasteczka wychodzą słodkie i pyszne.

    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  88. Obserwuję jako: ciaach
    Blogroll tak: http://healthylifestyleisthebestremedy.blogspot.com/
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: http://healthylifestyleisthebestremedy.blogspot.com/
    email: angela320@vp.pl
    przepis: do głowy przychodzą mi szaszłyki ;) składniki dowolne, np. mięso z kurczaka pokrojone w kostki, papryka, ogórek, cebula :) nadziewamy na patyczki i pieczemy w piekarniku :D mniam :) banalnie proste, mega sycace i zdrowe :)

    wybieram zestaw fioletowy :)

    OdpowiedzUsuń
  89. Obserwuję jako: raeszka
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: nie
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: tak, http://raeszka.blogspot.com/
    email: a.m.math@poczta.fm
    przepis:

    CHRUPIĄCE KĄSKI

    SKŁADNIKI:
    - 1 kg piersi z kurczaka,
    - 1 większa cebula,
    - 1,5 łyżki vegety,
    - 2 łyżki oleju,
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    - 2 jajka.

    Kroimy pierś na 2-3 cm kawałki (mi bardziej smakowały takie cieńsze). Kroimy drobniutko cebulę. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy. Wkładamy na noc do lodówki.
    Przed upieczeniem dodajemy jeszcze jedno jajko i mąki ziemniaczanej na tyle aby otrzymać konsystencję ciasta (lepiej jak będzie trochę gęstsze). Przy pieczeniu ma się zrobić chrupiąca skórka wokół mięsa.
    Pieczemy na oleju jak placki na rumiano.

    "Placuszki" są przepyszne. Wszystko super przechodzi przez noc przyprawami i są takie soczyste, pycha :).

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń

  90. Obserwuję jako:rudakita88
    Blogroll tnie
    Lubię fb jako:aleksandra u
    Udostępniłam na fb link:nie
    Banerek na blogu:nie
    email:ruda_kita@gazeta.pl
    przepis:karmel w puszce i prażony ryż- i kuleczkujemy(moje ulubione)
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  91. Obserwuję jako: agnieszkazg
    Blogroll, nie
    Lubię fb jako: Agu Sia
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/agnieszkazg/posts/10202139225875604
    Banerek na blogu: nie
    email: agoooooosia@gmail.com
    przepis: Potrzebujemy: bagietka, pomidory, czosnek, ser zółty, świeża bazylia. Pomidory kroimy na "papkę", czosnek przeciskamy przez praskę, ser tarkujemy na małych oczkach tarki, a bagietkę kroimy w małe kromeczki. Na bagietki nakładamy ser, zapiekamy przez chwilę w piekarniku (żeby bagietka była chrupiąca, a ser się roztopił). Wyciągamy, nakładamy na to wymieszany czosnek z pomidorami (solą i pieprzem), na to nakładamy kilka listków świeżej bazylii. Można podawać z sosem czosnkowym.
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  92. Obserwuję jako: anioleek89
    Blogroll: tak http://anioleek89.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Marta P.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: anioleek89@gmail.com
    przepis: -
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  93. Obserwuję jako: misislipy
    Blogroll tak/nie link: nie
    Lubię fb jako: Sylwia Leik
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: sylwucha9991@gmail.com
    przepis: Nic prostszego! Wystarczy kupić ciasto francuskie i nadziewać małe kieszonki czym tylko dusza zapragnie, na słodko lub słono. Ja uwielbiam wersję z kapustą i grzybami, albo szpinakiem i serem :) Smarujemy jajkiem i posymujemy płatkami migdałów, pieczemy jakieś 20 minut w 180'. Drugi przepis to grzanki: kupujemy bagietki czy też bułki paryskie, kroimy w plasterki i na dosłownie 3 minutki do piekarnika, aby troche stwardniały, wtedy nacieramy je masłem, czosnkiem albo posypujemy ulubionymi przyprawami. Znów piekarnik do 10 minut. Szybkie a jakże pyszne przekąski na imprezę. Do tego bardzo tanie i uniwersalne! Do tego ketchup i dip czosnkowy z jogurtu naturalnego i czosnku :)
    wybieram zestaw: brązowy

    Pozdrawiam Misi :)

    OdpowiedzUsuń
  94. Obserwuję jako: dobiezka
    Blogroll tak link: http://wlosowomi.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Marta Dob.
    Udostępniłam na fb link: -
    Banerek na blogu: -
    email: dobiezka@o2.pl
    przepis: Polecam: http://wlosowomi.blogspot.com/2013/11/najwspanialsze-rozdanie-kosmetyczne.html

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  95. Obserwuję jako: Ktoś ;D
    Blogroll : Nie :(
    Lubię fb jako: Julia Aptacy
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/JAptacy/posts/431562430302659
    Banerek na blogu: Nie :(
    email: kotmaniek@gmail.com
    przepis: nie mam ciekawego pomysłu :(
    wybieram zestaw: brązowy
    I pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

  96. Obserwuję jako:sylka sylkaa
    Blogroll tak/nie link:
    Lubię fb jako:
    Udostępniłam na fb link:
    Banerek na blogu:http://wszystkocozafree.blogspot.com/
    email:blenda2007@o2.pl
    przepis:
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  97. Obserwuję jako: KamiluŚkaa
    Blogroll tak http://szaro--kolorowa.blogspot.com/
    Lubię fb jako: Kamila T.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: tak http://szaro--kolorowa.blogspot.com/
    email: kamiluskaa@interia.pl
    przepis:
    składniki na BISZKOPT:
    - 5 jaj
    - po 8 łyżek wody i oleju
    - 1 szkl cukru
    - 2 lyżeczki proszku do pieczenia
    - 1,5 szkl mąki

    składniki na MASĘ:
    -4 szkl mleka,
    -budyń waniliowy
    -1 szkl mąki
    -1 jajko
    - cukier waniliowy
    - 3/4 szkl. cukru
    - kostka margaryny

    prócz biszkoptu i masy potrzeba:
    - masę krówkową
    -paczkę krakersów
    - 0,5 l śmietany 30%
    - śmietanę śnieżkę

    1. Wykonanie BISZKOPTU: Wszystko wymieszać, piec przez 30-40 min w 170-180°. Zrobiony biszkopt przekroić na pół.
    2. Wykonanie MASY: 1 szkl mleka, budyń waniliowy, 1 szkl mąki i jajko zmiksować. 3 szkl mleka, 3/4 szkl cukru, cukier waniliowy i margarynę zagotować. Po zmiksowaniu i zagotowaniu połączyć
    3. Śmietanę śnieżkę ubić z 0,5 l śmietany 30%.

    4. Przełożenia placka:
    pół biszkoptu
    masa (robiona)
    biszkopt
    masa krówkowa
    krakersy
    bita śmietana
    Dodatkowo wierzch można posypać stratą czekoladą :)

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  98. Obserwuję jako: be strong
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: Urszula T...
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/urszula.t........./posts/610076849053913
    Banerek na blogu: www.badzsilna.blogspot.com
    email: ula_408@o2.pl
    przepis:
    Czekoladowy mus na dwie nuty (uwielbiam go)
    Czas przygotowania: 40 min.

    Dla 6 osób
    Składniki:
    3 żółtka
    1 jajko
    3 łyżki stołowe cukru
    200g czekolady gorzkiej Wedel lub 300g czekolady białej
    200g śmietanki ubitej 30-36%
    Przepis:
    Żółtka z jajkiem połączyć razem w misce na jednolitą masę. Masę w misce ubijać rózgą, ogrzewając w kąpieli wodnej do temperatury około 80 stopni.
    Ubitą masę należy ostudzić, po czym dodać do niej rozpuszczoną gorzką wedlowską czekoladę lub czekoladę białą (w zależności od wybranej wersji). Następnie masę delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Tak przygotowanym musem napełnić pucharki i pozostawić na dwie godziny w lodówce. Całość można udekorować czekoladą.
    Dla osób pragnących odrobiny szaleństwa, polecamy, aby do musu dodać kilka kropli ostrego Tabasco (ilość wedle uznania), a całość udekorować domową konfiturą wiśniową. Po prostu pycha (i pali od środka!).

    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  99. Obserwuję jako: Katarzyna Szafraniec
    Blogroll tak/nie link: nie
    Lubię fb jako: Kaśka Szafraniec
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: borsuk-testuje@blogspot.com
    email: katarzyna_xd@interia.pl
    przepis: lepiej nie.. ja i kuchnia to katastrofa - od kulinariów trzymam się z daleka :P
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  100. Obserwuję jako: Gabriela M-cz
    Blogroll : nie
    Lubię fb jako: Gabriela Maniukowicz
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/gabriela.maniukowicz/posts/1389460547974173
    Banerek na blogu: Nie
    email: miluchhhhhha@gmail.com
    przepis: Nie znam ciekawego którym się mogłabym podzielić :P u mnie w domu brat gotuje XD
    wybieram zestaw: brązowy :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  101. Obserwuję jako: setfiretotherain
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: Frozen malibu
    Udostępniłam na fb link: -
    Banerek na blogu: http://frozenmalibu.blogspot.com/
    email: niezapominajki91@gmail.com
    przepis: -
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  102. Obserwuję jako: Princessa Egoistka
    Blogroll : nie
    Lubię fb jako: Wioleta R.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: wiola606@vp.pl
    przepis: nie
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  103. Obserwuję jako: Princessa Egoistka
    Blogroll: nie
    Lubię fb jako: Wioleta R.
    Udostępniłam na fb link: nie
    Banerek na blogu: nie
    email: wiola606@vp.pl
    przepis: nie
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  104. Obserwuję jako: Adrianna Karpowicz
    Blogroll tak http://pazurkiumyszy.blogspot.com/
    Lubię fb jako: https://www.facebook.com/adrianna.karpowicz
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/adrianna.karpowicz
    Banerek na blogu:http://pazurkiumyszy.blogspot.com/
    email: adriannakarpowicz@gmail.com
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  105. Obserwuję jako: Ciekawska Beti
    Blogroll nie
    Lubię fb jako: Bernadetta Julia T
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/bernadettajulia.t/posts/1451361818420212
    Banerek na blogu: -
    email: blondbenita@onet.pl
    przepis:

    CIASTKA OWSIANE Z MIODEM

    Składniki na ok. 40 niedużych ciasteczek:

    2,5 szklanki płatków owsianych (najlepiej górskich- są zdrowsze niż błyskawiczne)
    4 łyżki miodu (można więcej, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie wypieki)
    0,5 szklanki mąki pszennej
    100 g margaryny
    kilka kropli aromatu waniliowego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 jajka

    Masło rozgrzać w garnku (takim, by płatki zajmowały ok. połowę objętości garnka), dodać płatki i zarumienić (nie za długo, by się nie przypaliły).
    Dodać miód oraz aromat i dokładnie wymieszać, zdjąć z palnika. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz rozbełtane jajka i dokładnie wymieszać.Ciasto nakładać łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem dopieczenia w niedużych odstępach, gdyż ciastka nie urosną. Piec ok. 15 minut w 160°C.

    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  106. Obserwuję jako:Naughty Girl
    Blogroll tak/http://joanna-giovanna.blogspot.com/
    Lubię fb jako:Naughty Girl
    Udostępniłam na fb link:nie
    Banerek na blogu:http://joanna-giovanna.blogspot.com/
    email:naughtygirl0106@interia.pl
    przepis: szpinakowe placuchy :)
    potrzebujemy:
    1 paczka mrożonego, posiekanego szpinaku
    1 jajko
    2 białka
    1/4 cebuli
    1/2 startego ssera żółtego
    łyżeczka papryki
    łyżeczka soli
    kilka ząbków czosnku
    troszkę okruszków chleba albo bułki
    Mieszamy wszystko i lepimy jak mielone. Smażymy 6 minut i voila !

    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  107. Obserwuję jako:Sabii
    Blogroll tak link: isthemagichereforever.blogspot.com/
    Lubię fb jako:Sabi S.
    Udostępniłam na fb link:
    Banerek na blogu:isthemagichereforever.blogspot.com/
    email:sabela87@gmail.com
    przepis:nie
    wybieram zestaw: brązowy

    OdpowiedzUsuń
  108. Obserwuję jako: Katarzyna Kate
    Blogroll : nie
    Lubię fb jako: Katarzyna Kate
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/katarzyna.kate.9699/posts/1447675285452033
    Banerek na blogu: nie
    email: panipieguska@interia.pl
    przepis: Kanapeczki na imprezę:

    Składniki:

    - 3 bagietki

    - 3 opakowania sera mozzarella

    - 30 dkg szynki (parmeńskiej lub innej)

    - 2 opakowania pomidorków koktajlowych

    - oliwki czarne lub zielone

    - oliwa z oliwek

    - listki bazylii

    - sol i pieprz

    Sposób przygotowania:

    Pokrojone kawałki bagietki skropić oliwą z oliwek, układać na nich plasterki mozzarelli, następnie kawałki szynki oraz krążki oliwek. Na wierzchu ułożyć listek bazylii, doprawić szczyptą soli i pieprzu.
    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń
  109. Obserwuję jako: kwiatowa isaura
    Blogroll tak/nie link: nie
    Lubię fb jako: Zofia Zocha
    Udostępniłam na fb link: https://www.facebook.com/zofia.zocha.1/posts/1450129525207336
    Banerek na blogu: nie mam bloga
    email: zochazocha64@wp.pl
    przepis: GOFRY!

    0,5 kg mąki

    4 jajka – osobno białka , osobno żółtka

    0,4 litra mleka 2%

    150 gramów masła – roztopionego

    220 gramów cukru pudru

    20 gramów proszku do pieczenia

    szczypta cukru waniliowego

    Żółtka utrzeć z cukrem w mikserze na gładką masę – a dokładnie – prawie na kogel mogel, do masy dodawać stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, mleko i roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać. Ubić białka na sztywno i delikatnie – łyżką a nie mikserem wymieszać z masą – dzięki temu gofry będą puszyste i chrupiące.

    Smacznego!

    wybieram zestaw: fioletowy

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za każdy komentarz ☺
♥ dajecie mi siłę by pisać dla Was dalej

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Łączna liczba wyświetleń

KATALOG BLOGROLLE - LISTA BLOGÓW KOSMETYCZNYCH I MODOWYCH